קושי בהתנהלות מול ילדה בת 15

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/09/2016 | 08:09 | מאת: דלית

שלום, היה לי "הסכם" עם בתי בת ה-15 על שעת חזרה הביתה מבילוי והיא פחות או יותר עמדה בזה. לאחרונה, בעלי ואני נמצאים במצב מתוח והוא משתמש בילדה כ"נשק" מולי. באישורו, היא התחילה לחזור הביתה בשעות הבוקר המוקדמות 04:30!!! כמו כן, הוא לוקח אותה בשבוע הבא לנופש באילת מטעם מקום עבודתו. אני יודעת שהם ישנו באותו חדר ואולי באותה מיטה וזה קצת מטריד אותי. שניהם חושבים שאני לא בסדר שאני מרגישה כך. רציתי לשאול מישהו מקצועי, האם זה ראוי שאב יישן עם בתו בגיל הזה באותה מיטה? אשמח גם לקבל עיצה איך להתנהל מול שניהם גם בעניין הסמכות ההורית שלי שנשברת על ידו. תודה.

שלום דלית, זה נשמע שמערכת היחסים העכורה בינך ובין בן זוגך משפיעה לרעה גם על מערכת היחסים שלך עם ביתך. המלחמות בינכם מחלחלות למרחב של הילדים, וברור ששום דבר טוב לא יכול לצאת מזה. אני מניחה שאת לא צריכה אותי שאומר לך שחשוב שתנסו לפתור בינכם את הבעיות אבל חשוב יותר הוא שגם אם אתם לא מצליחים בכך, לפחות השתדלו להשאיר את המלחמות ואת "אמצעי הלוחמה" מגודרים בינכם. לגבי שאלתך. בסיטואציה נקודתית כמו זו, שיש חדר אחד ומיטה אחת, לא פעם קורה ששני אנשים ש"לא אמורים" לישון יחד חולקים מיטה (חברות, חברים וכיוב'). אין בהכרח פסול בסיטואציה הזו. מה שחשוב יותר הוא שתבדקי בינך לבין עצמך מדוע הדבר הזה מדאיג ומטריד אותך כל כך, והאם מדובר בדאגה שקשורה לדבר מה מעבר לתהיה בנוגע ל "נורמות התנהגות מקובלות". ואם לנסח את הדברים בצורה פשוטה - האם יש לך סיבה לחשוד שדבר מה לא ראוי מתרחש בינהם? אם כן, פעלי בנידון ללא קשר לסיטואציה הספציפית הזו. ואם אינך בטוחה, אז ייתכן שהמתח והעכירות ביחסים בינך ובין בעלך משפיעה מאוד לרעה על הרגשתך וגורמת לך מאוד לא לסמוך עליו וכעת גם עליה. במידה וזה אפשרי, מציעה לכם בחום לפנות לטיפול זוגי, אפילו משפחתי, ואם אין זה אפשרי, גם פגישות טיפוליות עבורך יסייעו לך להתמודד בתוך המצב המאוד לא פשוט הזה. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים