זקוקה לייעוץ איך לעזור לילדה לבטא את עצמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/08/2016 | 21:28 | מאת: אנונימית

הי, אשמח אם יש לך רעיונות להציע לי איך אני יכולה לעזור לילדה בת 5 לבטא את עצמה בדרכים לא אלימות - לדוגמא, לבטא רגשות של כעס... ציור פחות מתאים בשבילה משום שהיא מתחילה מציור ומשם זה נמשך לשבירת העטים והעפרונות ולאלימות כלפי אחרים, כלפי עצמה וכלפי חפצים. הרעיון הוא בעיקר לזמן שצריך לישון כי אז בדרך כלל הכי קשה לה. צריכה משהו שיעזור לה לבטא את הזעם מבלי לפגוע באחרים או בעצמה או במה שבחדר ושיעזור לה להרגע לרמות שיכולה ללכת לישון כי כשמאוד זועמת גם הסרטים שאוהבת לא מרגיעים אותה והיא מתפרצת. וגם סרטים זה לא פיתרון משום שמנסה לא להשכיח אותה מהזעם (לא להסית את תשומת ליבה) אלא לאפשר לה לבטא את מה שעובר עליה... הקושי שלה זה שאין לה עדיין את השפה על מנת לבטא את עצמה אז פונה למה שמכירה - אלימות. לכן זקוקה לרעיונות יצירתיים. מדגישה שוב - חשוב לי מאוד שהרעיונות יאפשרו לה לבטא את עצמה ולא להסית את תשומת ליבה לדברים אחרים.... תודה (:

שלום, בגיל 5 השפה היא בד"כ די מפותחת על מנת לבטא רגשות, גם אם מבוטאים בדרכים לא מתוחכמות. לתחושתי קיים כנראה קושי שמצריך התייחסות יותר מעמיקה מאשר רק רעיונות שונים לביטוי רגשי. אני מציעה במקרה זה להתייעץ עם פסיכולוג/ית ילדים באופן אישי. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים