ילד בן שנה ושמונה מרביץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/08/2016 | 21:59 | מאת: נעמה

שלום, בני בן שנה ושמונה. אומר רק מספר מילים אך מבין הכל ובנוסף לפני חודשיים נולד לו אח. הוא עדיין עם מטפלת ובספטמבר נכנס לגן. לאחרונה החל מאד להרביץ, אבל בימים האחרונים יש עליית מדרגה כאשר המטפלת מספרת שבגינה ממש מרביץ לכל הילדים ובאגרסיביות. לרוב הוא מרביץ ללא סיבה מיוחדת, לעיתים זה מצחיק אותו ולעיתים כן בעקבות אירוע כמו שרוצה צעצוע מסוים. הוא מרביץ גם למבוגרים (לי לאבא שלו, סבתא סבא למטפלת), לכלבה שלנו וגם מנסה לאחיו . אנחנו מתמודדים עם זה על ידי שאומרים באסרטיביות שאסור להרביץ וכועסים אבל ממשיכים ישר הלאה. השאלה האם זו הדרך הנכונה, בעיקר לקראת הכניסה לגן אשמח לעצה תודה! נעמה

שלום, התשובה היא כן, נראה שאתם מתמודדים בצורה נכונה עם ההתנהגות עצמה. מלבד זאת חשוב גם לבדוק מדוע יש עליה בתדירות של ההתנהגות. אתם מספרים כי בקרוב הוא עומד להתחיל ללכת לגן, ואף להיפרד ממטפלת ששהה עימה כנראה זמן רב. אלו אירועים משמעותיים מאוד ובוודאי מעוררים מידה של חרדה, התרגשות וזאת גם אם מדובר באירועים שמשמעותם אינה לגמרי ברורה לילד (ואולי דווקא בגלל זה). לכן חשוב להתייחס לנושאים האלה ספציפית ולפעול על מנת להרגיע את החרדה, חוסר הוודאות ורגשות אחרים שמתעוררים. בנוסף בגיל הזה הפער בין היכולת השפתית ליכולות אחרות הוא גדול ולכן זה הזמן לתווך את המצבים עבורו, ולא רק להגיב למכות. למשל לומר לו "גם אתה רוצה לשחק במכונית" ואפילו לבקש אותה עבורו כדי ללמד אותו דרכי התנהגות אחרים אל מול המצב). במצבים אחרים בהם מרביץ כביכול ללא סיבה, נסו להבין מה הוא רוצה, גם אם זה "רק תשומת לב" אימרו לו "אתה רוצה שאמא תשחק איתך" וכיוב'. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים