מתנות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/08/2016 | 18:11 | מאת: אמא

שלום ירדן אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לילד בן כמעט 5 שכל הזמן מבקש הפתעות, כועס כשלא מקבל או מתאכזב ובוכה ממתנות שכן מקבל. על מה זה יכול להצביע וכיצד את מציעה להתמודד ולהגיב? באופן כללי הוא ילד מאוד נוח ורגוע. תודה רבה מאוד.

שלום, השאלה שלך על אף שמתייחסת להתנהגות ספציפית וחזרתית, היא מאוד כללית. מבלי שיש לי ידע משמעותי על הילד ועל סביבתו קשה יהיה לי לשער במדויק מה מניע אותו. ובכל זאת כמה השערות כלליות. מניסיוני ההתנהגות הזו עשויה להעיד על חוסר וחסך בזמן משמעותי עם ההורים, על צורך עמוק בפיצוי, על צורך שיהיו איתו מדויקים ויבינו את צרכיו ואפילו עשוי להעיד על צורך בגבולות אמפטיים לצד יתר או חלק מהדברים שציינתי. בבואך לחשוב ולנסות להבין את בנך, חשוב שתתיחסי לכל האלמנטים בחייו, בעבר ובהווה, לבני המשפחה, לשינויים שהתרחשו ולדפוסים שהתקבעו ועוד. רק כך תוכלי להבין את ההתנהגות הזו ולהתייחס אליה (שזה החלק השני של שאלתך) באופן שבאמת תיטיב עם בנך. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים