אחרי לידה שקטה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/08/2016 | 16:18 | מאת: שירן

שלום, ילדתי בלידה שקטה לפני מספר ימים. יש לנו ילדה בת 4 עוד מעט, שאנחנו לא יודעים איך לספר לה שהתינוק לו היא כל כך ציפתה ומצאה לו כבר שם, לא יבוא. אנחנו לא רוצים לגרום לה לציפייה חדשה אך גם חשוב לנו שתבין שזה נגמר. חשוב להדגיש ששייכנו לה את בואו לחודש היומלדת שלה שמתקרב ובא..

שלום שירן, אני שולחת את תנחומי העמוקים ביותר לך ולמשפחתך. זה עצוב ומצער מאוד, ובוודאי שלא פשוט לתקשר את הסיטואציה לילדה קטנה שעוד לא בת ארבע. אני מציעה לך את הנוסח הבא מתוך מחשבה על שאלות שעשויות לעלות אצלה. אז אפשר לומר לה שהתינוק חי בבטן של אמא במשך איקס חודשים, ושהיו לו שם חיים טובים ונעימים. שהגוף של אמא סיפק לו את כל מה שהיה צריך. שהיה לו שם טוב. אבל ישנם תינוקת שהם מיוחדים במינם, שלא יכולים לחיות מחוץ לבטן ושבבית החולים הוציאו אותו מהבטן ודאגו להעביר אותו למקום בו יש עוד תינוקות מיוחדים במינם כמוהו. אני מציעה לכתוב לו ביחד מכתב או לצייר לו ציור שיסמן את הפרידה ממנו. תוכלו לומר לה שבית החולים יעביר אותו אליו. אפשר כמובן לומר שזה עצוב ושגם אתם ציפיתם לו. היו מוכנים להיות איתה עם מה שעולה. משתתפת בצערכם, מאחלת שלא תדעו עוד צער, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים