השלכות של משחקי מחשב ילדן בן 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/07/2016 | 21:25 | מאת: איילה

שלום רב.. אשמח להכוונה. בני בן 5 בספטמבר הוריד לאייפד משחקי מחשב שאינם תואמים לגילו , כדוגמה : צלף שאמור לחסל דמויות על ידי ירי, משחקי מלחמה עם טנקים, יריות וכד. והוא מאוד נהנה לשחק במשחקים אלו, כאשר מחקתי את המשחקים והצעתי משחקים אחרים כגון פאזלים, מירוץ מכוניות או משחקים עם מסר חיובי, הוא אינו מעוניין, ודורש בבכי היסטרי שאתן לו לשחק במשחקים האלה. מדאיג אותי מכל שהוא נהנה בלהרוג דמויות , שהם אנשים . מה דעתך על כך ? האם יש לבן שלי נטיה לאלימות, והאם למשחקים האלו תהיה השפעה שלילית או ששם זה יכול להגמר? רקע: ילד לא אימפולסיבי, רגוע, מאוד שמח וסקרן. תודה

שלום איילה, בעיני השאלה היא בעיקר מהם הגבולות שלך. כיום הרשת מלאה במשחקים מסוגים שונים, בינהם גם משחקים עם תכנים אלימים, ואת כהורה צריכה להיות זו שקובעת מה מקובל אצלכם בבית ומה לא, ולבנך מותר למחות. ייתכן שחלק מהמשחקים יהיו מקובלים עלייך, חלק אחר לא, לכן אני מציעה לשבת ביחד, לעבור על המשחקים, לבדוק ולהבהיר מה מותר ומה אסור, ואפשר גם להסביר לו מדוע חלק מהמשחקים אינם מקובלים עלייך. כך אם תאלצי בהמשך להציב לו גבול ברור דרך מחיקת תכנים וכיוב', יהיה קל יותר לבנך לקבל את הגזירה מאחר והכללים יהיו ידועים מראש. לגבי נטייה לאלימות. האם בנך אלים באופן כללי? נדמה לי שהתשובה על השאלה הזו רלוונטית יותר לשאלתך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים