פעוטה תולשת שיער ואוכלת..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/07/2016 | 14:17 | מאת: אור

היי הבת שלי בת 2.3 ובחודשים האחרונים תולשת שיער מראשה ומכניסה לפה. 99.9% מהזמן זה קורה בהירדמות ובשינה, לא כשהיא ערה. עליתי על כך כשבבוקר מצאתי מוצץ עטוף שיער ולאחר מכן הצואה התנדנדה על שיער מפי הטבעת.. נראה שלא עוזר להסביר שזה אסור. איך ממשיכים ? מה לעשות ?

שלום אור, תלישת שיער (או בשפה מקצועית - טריכוטילומניה) הינה תופעה פסיכולוגית המוכרת אצל ילדים ומבוגרים כאחד. אצל פעוטות, בדומה לתיאור שלך את בתך, הנוהג לרוב מתחיל להתפתח בניסיונותיהם להרגעה עצמית, כמו למשל סביב ההרדמות. העיסוק בשיער נעים ומרגיע, הם לומדים כך להרגיע את עצמם ולהפחית את המתח והחרדה, ובהמשך העיסוק הופך לתלישה של שיער, אקט שבו הכאב הופך למרגיע ומנחם. מכיון שמדובר באקט של הרגעה וויסות עצמי חשוב לדעת כיצד בתך נרגעת באופן כללי: איך היא מתנחמת? כיצד נפסקו הרגלים אחרים שלה? האם היא יודעת כבר שאת מוטרדת מהעיניין ומנסה ל"בדוק" את תגובתך? היות ומדובר בהפרעת חרדה, אצל מבוגרים (וגם אצל ילדים גדולים יותר) מקובל לטפל בתופעה בטיפולים התנהגותיים, לפעמים גם בליווי טיפול תרופתי. לעיתים הפתרון הוא פסיכותרפיה נרחבת יותר כיוון שתלישת השיער הינה סימפטום של קושי גדול יותר. אצל פעוטות או תינוקות שיטות אלה אינן רלוונטיות עדיין, אך פעמים רבות הנוהג אינו פוסק מעצמו ובהחלט ניתן לקבל ייעוץ והדרכה הממוקדים בהחלפת שיטות ההרגעה הללו באחרות באופן הדרגתי שמותאם לתינוק ולהוריו. כדאי לנסות להחליף את שיטת ההרגעות שלה באחרת: ליטופים, שימוש בבובות ובבגדים נעימים וכדומה ובאם הדבר לא עוזר לפנות לייעוץ. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף

27/02/2020 | 12:25 | מאת: נ.ב

אשמח לדעת למי או איזה מכון פונים לטיפול? גם הבת שלי ככה ואני כבר מיואשת אין לי מענה אפה ומה ניתן לעשות???

27/02/2020 | 14:03 | מאת: נ.נ

יש לי אותו בעיה תוכלי ליצור איתי קשר איך פתרת את זה?

12/05/2023 | 08:52 | מאת: אסתר

יש לנו את אותה הבעיה!! מישהו הצליח לטפל ? מיואשת...

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים