ילד בן 5.5- לא מעסיק את עצמו בבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/08/2016 | 15:17 | מאת: רעות

שלום, בני בן 5.5 (יליד דצמבר נשאר שנה נוספת בחובה)בקושי מעסיק עצמו לבד. מאוד אוהב יצירה אך תמיד צריך אותי לידו, נותן לי משימות, שואל שאלות. אפילו אם אני עסוקה כל הזמן יכרכר סביבי. כמעט ולא קורה שמעסיק את עצמו במשחק עצמאי פרט לטלוויזיה. גם שיש חברים אני לרוב צריכה להיות הרבה בתמונה. בגן התמונה שונה וכן עובד לבד.(ילד מעט ביישן) מלבד הקושי עבורי אני חוששת שגם עבורו בגילו אמור להיות יותר עצמאי בבית ואולי זה מצביע על איזה חוסר שקט או חוסר בטחון. אשמח לחוות דעתך וכן אם יש צורך בהתערבות טיפולית כלשהי שיכולה לעזור לו.

01/08/2016 | 15:19 | מאת: רעות

בנוסף עדיין מרטיב בלילה בערך פעם בשבועיים.

שלום רעות, לתחושתי יש צורך בבחינה מעמיקה יותר של המצב. מה שאת מתארת בשילוב העובדה שהוא ממשיך להרטיב מידי פעם, עשוי להצביע על מכלול גורמים (מצוקה, קושי רגשי, חסך) ולכן אני מציעה לך בחום לגשת להתייעצות עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים. לצערי הפורום הזה אינו מאפשר בחינה מעמיקה ורחבה של דברים ולכן אני מציעה לך במקרה זה הדרכת הורים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים