נסיעה לחול והשארת תינוקת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/07/2016 | 11:39 | מאת: רון

שלום רב אנחנו מתעדים לטוס לחול ב 5.9 ויש לנו מחשבות על לטוס לבד ל 6 ימים ויש לנו תינוקת בת שנה וחצי שמאוד אוהבת אותנו ואת הסבתא שלה והדודות שלה היא מתחילה את ההסתגלות לגן בתאריך 1.9 ככה שהיא תהיה 3 ימים בהסתגלות ומתאריך 5.9 היא תלך ליום שלם האם מבחינה הרגשת נטישה אפשרי לשים אותה בגן ליום שלם החל מה 5.9 והסבתא תוציא אותה ותשמור עליה אצלנו בבית עד שנחזור וזה לא ייפגע בה או שהמעבר לגן חדש+שלא תראה אותנו כמה ימים עלול לפגוע בה ועדיף לא לשים אותה בגן או לקחת אותה איתנו סליחה על השאלה הארוכה אך מעוניין בעזרה

שלום רון, אני מציעה לך לסמוך על האינסטינקטים ההוריים שלך. הרי אם חשבת שאין כל בעיה - לא היית שואל אותי את השאלה הזו. אני מניחה שכמוני, גם אתה חושב שהעיתוי הוא לא אידאלי. בתקופת ההסתגלות ביתכם תצטרך אתכם וכדאי שתהיו שם עבורה. אם אפשר לדחות את הנסיעה, דעתי האישית היא שכדאי לעשות זאת. פעמים רבות שואלים אותי אם משהו "עלול לפגוע". השאלה היא לא זו, כי ברור לכולכם שגם אם תיסעו במועד הזה ביתכם תגדל ותתפתח ועולם כמנהגו ינהג, ולכן לטעמי השאלה היא אחרת. האם לדעתכם ביתכם תהיה זקוקה לכם בתקופה זו, עד כמה (יותר מהרגיל), והאם אתם מעונינים להיות שם עבורה. בברכה, ירדן פרידיון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים