ילד בן 13.5 מחונן בעייתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/07/2016 | 22:41 | מאת: שרית

שלום רב בני בן 13.5 ילד מחונן אני ובעלי כשנה חיים בנפרד ותמיד היו בינינו מריבות. הבעיה היא שכאשר אני מבקשת מבני שיכין שיעורים או יפסיק לשחק במחשב לפעמים הוא אכן מפסיק אבל לפעמים הוא פשוט נעשה אלים כלפיי מקלל צורח בועט ולא מוכן להקשיב . אני לא יודעת מה לעשות עם התנהגות בעייתית זו. הרי אני אמא שלו ואמורה להגיד לו ולהעיר לו מה לעשות ואם בעיני הוא יושב המון שעות על המחשב הרי מחובתי להעיר לו שיפסיק. הוא אינו מעוניין ללכת לפסיכולוג ואני לא יכולה להכריח אותו. השאלה האם לא לדבר איתו להתעלם ממנו יעזור,

שלום שרית, לרוב הערות מהסוג הזה, בוודאי כאשר מגיעות מבלי שמראש ישנם כללים ברורים הנוגעים לעניין, נשמעות לילדים כאילו מגיעות משום מקום שרירותיות ולכן מעצבנות. חשוב מאוד שכל דבר יוגדר ויובהר בינכם כמו למשל כמה שעות מותר לו לשבת מול המחשב, ובמקרה שקשה לו "להשתחרר" מהמסך כפי שאת מתארת, אז צריך לעזור לו גם לסיים את הפעילות הזו. עלי לומר שמתיאורך את המצב, אני מתרשמת שקיימת מורכבות רבה יותר ביחסים בינכם וזה אולי גם מעיד על מצבו הרגשי של בנך. אני מציעה בחום הדרכת הורים עבורך שתסייע לך בהתמודדות מול בנך במצב לא פשוט בו אתם מצויים. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים