בן חמש - אצבע, הרטבה, ואכילת שטויות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/07/2016 | 05:05 | מאת: אמא של מתוק

שלום. בני בן חמש, ילד מדהים, מתוק, בוגר מאד לגילו, חכם ושמח. מרגישה שהוא מוותר לעצמו בעניינים מסויימים: הוא מוצץ אצבע (מתוך מודעות ובחירה), מרטיב בלילה ולא רוצה להוריד את החיתול, והוא מחפש ומבקש (גם מחוץ לבית) כל הזמן ממתקים ושטויות. אני ובעלי מאד רוצים לעזור לו. אני יותר בגישה מאפשרת וחשבתי שאולי עדיף להתעלם ולתת לו להתמודד לבד עם הזמן אבל אני רואה שהוא לא בכיוון. לבעלי מאד קשה לראות אותו מוצץ/מרטיב/אוכל ומחפש שטויות ולמרות שהצעתי להתעלם הוא כן מדבר איתו על כל הדברים הנ"ל. לפעמים בעידוד, לפעמים בביקורת, ולפעמים בהסברה. אבל אני חוששת שההתעסקות הרבה בעניינים האלו ולפעמים ההערות מורידות לו את הבטחון. אני מאד מתלבטת איך לנהוג האם באמת להתעלם ולתת לו להגיע לנכונות בעצמו , או כן לנסות להביא אותו לנכונות על ידי הסברים ועידוד, אולי יש מקום לגעור בו לפעמים (בעיקר בעניין האכילה והמציצה). אשמח לשמוע עצות.. תודה רבה!

שלום, אז לפני העצות והפתרונות, חשוב לנסות לרדת לשורש העניין ולהבין מדוע הוא מתנהג באופן רגרסיבי, קצת אולי תינוקי. מה הוא מבקש מכם ההורים? למה הוא זקוק? האם זה קרה בסמוך לאירוע מסוים? האם הוא מבקש יותר זמן מכם? האם הוא מאותת ששהציפיות/דרישות ממנו גבוהות מידי? לאחר שהצלחתם להבין אותו יותר, חשוב ששני ההורים ימצאו דרך אחת עקבית לסייע לו ושהדרך הנבחרת תהיה כזו שבאמת תומכת בו. אני ממליצה לכם להתייעץ עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים, כדי לחשוב על בנכם לעומק בתוך הקונטקסט הרחב של חייו וחייכם,ולחשוב ביחד כיצד להיות עבורו באופן המיטיב ביותר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים