ילדה בת 7 נלחצת ובוכה כשבאות חברות או בני משפחה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/07/2016 | 14:28 | מאת: מירב

שלום רב, ביתי בת ה-7 נלחצת בכל פעם שבאה אליה חברה עד כדי כך שהיא מתחילה לבכות ומסרבת לבלות איתה. היא בעצמה לא יוזמת ביקור אצל חברות. נראה כאילו היא מאוד אוהבת לבלות בבית עם האחיות שלה וגם לבד והבילוי החברתי בבית הספר מספק אותה וכל אינטראקציה חברתית מעבר לכך מפריעה לה. גם עכשיו בחופש הגדול אין לה שום צורך חברתי. לאחרונה היא גם נלחצת ובוכה שמגיעים אלינו אורחים וקרובי משפחה. כאילו מפריעים לה בשלווה. בהתחלה הקשבנו לה וניסינו לתווך אך לאחרונה אני מביעה בפניה את חוסר שביעות רצוני מהעניין ודורשת ממנה לקבל בשמחה את האורחים ולהפסיק לבכות. ברצוני לציין שזה התחיל לפני מספר חודשים. בגן היתה לה תקופה בה התלוננה על כאבי בטן כל הזמן ולאחר שבדקנו מכל הכיוונים ןכשהיא חזרה והתלוננה באינטרקציות חברתיות החלטנו שאין שום בעיה פיזית ואולי היא סתם מתפנקת על כך ש"מפרים את שלוותה" מה לעשות? תודה רבה, מירב

22/07/2016 | 14:32 | מאת: מירב

שמדובר בילדה בריאה שמחה ואהובה על חבריה. היא פשוט מרחיקה אותן ועם הזמןהןן פחות מנסות ליצור קשר ולבקר. בבית הספר נראה שהכל בסדר גמור

שלום מירב, אני מאמינה שילדים מאותתים על צרכיהם בדרכים שונות וחשוב מאוד להבין מה עומד בבסיס ההתנהגות שלה. אז קודם כל רצוי לא להתייחס אליה באופן ביקורתי או שיפוטי. שנית אני מציעה לכם לפנות להתייעצות ו/או לאבחון אצל פסיכולוג/ית קלינית של ילדים. ההתנהגות שאת מתארת יכולה לעלות כתוצאה מגורמים שונים, ולכן במקרה זה בהחלט הייתי מציעה התייעצות אישית. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים