ביביסיטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

06/07/2016 | 21:08 | מאת: אופיר

בתנו בת ה 3 בכורה מבין 2 ילדים. תמיד נהגנו לצאת כשהם ישנים וביביסיטר שמרה עליהם או חמותי כשהם ערים . ביתי לא משחררת אותנו כל כך מהר וידועה בסצנות אפילו שחמותי נשארת. לפני כחודש היינו צריכים לצאת ב 6 וחצי מהבית והבאנו ביביסיטר שהיא מכירה- הסייעת מהגן. בחורה נעימה וסבלנית שמטפלת בקבוצת הקטנים( הבן שלנו בקבוצה זו). בתנו כמובן מכירה אותה ובני משוגע עליה. חשבנו שזה יהיה קל מכיון שהיא פוגשת אותה כל יום בגן. זה היה נורא.. הילדה צרחה ומשכה בבגדים של אישתי שלא תלך. היה לנו קשה מאד. בטלפון הבנו שהיא נרגעה אחרי רבע שעה. למחרת ביתנו אמרה לנו שהיא לא רוצה ש... תבוא לשמור עליהם יותר כי היא הרביצה לה. ניסינו לחקור והיה נראה שהיא ממציאה את זה. היא תיארה מכות חזקות ושהיא ביקשה ממנה להפסיק. אמרתי לה שהיא חייבת לספר את האמת כי הביביסיטר אמרה שהיה להם כיף ושהיא נרגעה מהר. היא המשיכה בגישה הזו כמה ימים . ועכשיו לבעיה: אנחנו יודעים שלא קרה דבר כזה אבל לא רוצים לתת לביתנו תחושה שאנחנו לא מקשיבים או לא מאמינים לה. אם יקרה מצב כזה בעתיד ויהיה נכון היא לא תבוא לספר לנו כי הזמנו אותה שוב אלינו הביתה. מה לעשות? איך לתת לילדה את התחושה שאנחנו מקשיבים לה אבל יודעים שזה לא נכון( ושכנראה היא תבוא לשמור עליהם שוב)? תודה מראש

שלום אופיר, תוכלו לתת לביתכם את התחושה שאתם מקשיבים לה פשוט על ידי כך שתאמרו לה שאתם יודעים כמה עצוב ולא נעים לה כשאתם עוזבים אותה (לכמה שעות). שאתם יודעים שהיא מתגעגעת אליכם, שהיא מעדיפה להיות איתכם על פני כל שאר האנשים בעולם ושגם אתם מאוד מאוד אוהבים אותה. אפשרו גם לה להתבטא בנושא. לגבי הבייביסטר, אני מציעה להזמין אותה אליכם הביתה מספר פעמים, בימים ושעות שאתם בבית, ותנו להם לשחק יחד. ביום שאתם מתכננים לצאת תוכלו אפילו להזמין אותה כשעה או שעה וחצי קודם ולפתח משחק מהנה יחד. אני מניחה שאז יהיה לה קצת יותר קשה לומר שהיא מרביצה לה, ואתם תוכלו לומר שאתם רואים ויודעים כמה כיף להם יחד..מעבר לזה היו אמפטיים אליה, הבטיחו לה שתחזרו והקפידו על הכנה ופרידה נאותה טרם לכתכם. זהו, זה כל מה שאתם יכולים לעשות ואלו הם החיים..היא בסוף תתרגל ותקבל את זה, אל דאגה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

20/07/2016 | 22:47 | מאת: אמא

באמת! הסייעת הזו שכל היום מחליפה חיתולים לכמויות של ילדים, שכל היום צריכה לשמור על איפוק מגיעה לבית שלכם וצריכה להתמודד עם ילדה שצורחת, מה נראה לך שיצא ממנה? שנטי?! רק אם זה מצולם מאמינים לילד? לדעתי להיפגש עם הסייעת ולשאול אותה פנים מול פנים מה היה ושנית לא להביא אותה יותר. אפשר לחשוב שהיא שווה את הבריאות של הילדה שלכם. תמיד תמדי להאמין לילד. הרי בעבר לא המציאה משהו כזה, למה עכשיו...

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים