הילד לא יודע להינות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/07/2016 | 14:47 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, רציתי לשאול לגבי בני, הוא בן 7 וחצי. שמתי לב לאחרונה שהוא ממש לא אוהב להנות מדברים שצריכים להיות מהנים כמו: להיות בקייטנה עם חברים שהוא כבר מכיר, ללכת לים עם המשפחה, להגיע למסיבת סיום של כיתה א' למרות שיש לו תפקיד מרכזי בהופעה. הוא אומר שמשעמם לו ולא רוצה ללכת, מעדיף להישאר בבית. יש לציין שהוא ילד בכור אחריו יש עוד 2 אחיות בהפרש של שנה. בסופו של דבר הוא מגיע למסיבות או קייטנה אחרי שכנועים שיהיה לו כייף או יקבל הפתעות. האם יש צורך בטיפול כלשהו? האם אני צריכה לדאוג או שזה יחלוף מעצמו? אשמח לתשובה.

שלום, לא הייתי מתעלמת מהמסרים שבנך מעביר לך ומנסה לרדת לעומק הדברים. הדאגה שלך במקום, לא בהכרח כי המצב הוא "מצב מדאיג" אלא פשוט כי בנך רוצה שתשמעי ותביני עליו דבר מה, וזה בדיוק מה שאת מנסה להבין - אז עד כאן הכל כפי שאמור להיות. לגבי מה הוא מנסה לומר לך, מדוע "משעמם לו" והוא אינו נהנה מהדברים שציינת - את זה את תצטרכי להמשיך לברר. האם למשל הוא נהנה מדברים אחרים, האם ייתכן שיש דברים אחרים שמתרחשים בחייו שמקשים עליו, האם הוא מרגיש לחץ סביבתי להתנהגות מסוימת, או להישגים? אינני יודעת, וכפי שאמרתי, את תצטרכי להמשיך את הבירור, ואפשר גם בעזרת פסיכולוג/ית קלינית של ילדים שיוכל לסייע לך דרך הדרכת הורים. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים