בני דודים שרבים מידי פעם נרשמו לאותו הגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/07/2016 | 09:48 | מאת: סהר

שלום רב. בתי בת ה3 כרגע נמצאת באותו הגן עם בת אחי,שנה הבאה רשמנו אותן לאותו הגן כדי שההסתגלות תהיה להן קלה. אך ככל שהיום מתקרב יש לי הרהורי חרטה,הם חברות טובות אך מרבות לריב על כל דבר,כל משחק שאחת מחזיקה אז גם השנייה רוצה ואז מתחילים הבכי ולעיתים גם מכות הדדיות. בתי אומרת לי שהם רבו בגן אך מנגד כיף להן ביחד. השאלה אם זה גיל כזה שיעבור? ואני גם פוחד שזה יפגע בבתי בגן החדש שילדים יראו שהיא מציקה לה ואז גם הם יציקו לה. כרגע הם באותו הגן עם הסבתא ובשנה הקרובה הם יהיו בגן חדש. מה עלי לעשות בבקשה,להעביר אותה גן או להשאיר אותן ביחד?

שלום סהר, נדמה לי שבגיל הזה חברויות מתאפיינות בדיוק במה שאת מתארת -משחק משותף, הנאה וחיבה לצד יריבויות, גילויי רכושנות ואגרסיה. את בעצמך אומרת שהן "חברות טובות" וש"כיף להן יחד". אם תרצי תוכלי לשתף את הגננת בחששותייך בתחילת השנה אבל לתחושתי אין ממש סיבה לדאגה. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים