חסר ביטחון ועצבני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/07/2016 | 12:35 | מאת: רויטל

יש לי ילד בן 6 עולה לכיתה א 1הוא לא מוכן בשום אופן להוריד חולצה בים או בבריכה אפילו בבית לא בן דודו בן השנתיים אם יראה אותו אחרי המקלחת הוא משתולל 2הוא מתחבר ומשחק עם בנות ועם ילדים מתחת לגיל שלו 3במידה ולא עושים את מה שהוא מבקש הוא משתולל מרביץ לעצמו צועק טורק דלתות שואל ואומר משהו 20 פעם יש לציין שאני אם חד הורית והילד אף פעם לא ראה את אביו הוא מכיר בסבו כאבא שלו הגדירו אותו עם בעיית קשב וריכוז אני ממש חסרת אונים הוא מתיש אותו וגומר לי על הכוח מה עושים האם נורמלי כל מה שאמרתי

שלום רויטל, האם הוא נורמאלי? בהחלט כן, האם הוא במצוקה מסוימת? התשובה היא כנראה גם חיובית ולכן הוא בהכרח זקוק לך באופן מסוים. מתוך התיאור שלך ולתחושתי המצב הוא מורכב ולכן אני חושבת שהעצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג/ית קליני של ילדים המיומן בהדרכת הורים, שיסייע לך להבין את קשייו ולהיות עבורו באופן בו הוא הכי זקוק לך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים