חרדת זרים ופחד נטישה בגיל שנה ו 4 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/07/2016 | 20:38 | מאת: שירי

ביתי בת שנה ו 4 חודשים יש לה פחד מזרים ומאנשים שלא ראתה הרבה זמן כמו דוד שרואה פעם בשבוע וחצי סבתא פעם בשלושה שבועות שבאים אליהם היא נצמדת אליי ואל בעלי כאשר אנחנו מסבירים לה שעכשיו סבתא שומרת עליה חייבים ללכת היא בוכה צורחת עד שאנחנו חוזרים לפעמים אפילו שעה ויותר. בנוסף היא נרדמת לפני השינה רק על הידיים כל ניסיון להשאיר אותה במיטה שתישן לבד מתחיל בבכי וצחות גם שהיא מתעוררת בלילה ובוכה רוצה אליי מה שבעיקר מרגיע אותה זה טלויזיה או שירים בטלפון היא עדיין לא הולכת כי יש לה פחד לפי דבריה של הפיזתרפיסטית שאנחנו מטיילים ושמים אותה בעגלה היא בוכה רוצה על היידים . כרגע היא מטופלת על ידי אמא שלי ו אנחנו לא יודעים מה לעשות ואיך היא תוכל להשתלב בגן עם הפחד שיש לה . האם זה דבר תקין בגיל הזה ? מה ניתן לעשות למי לפנות ?

שלום שירי, אני מבינה שביתך מטופלת על ידי פיזיותרפיסטית שגורסת שקשייה הם רגשיים. לאור כך ולצד כל מה שאת מתארת, הייתי מציעה אבחון במכון להתפתחות הילד. ההמלצה היא מפאת גילה הצעיר ומשום שאני מבינה שברקע גם קשיים פיזיים. קחו בחשבון שייתכן מאוד שהקשיים הם מינוריים ושבסה"כ תצטרכו הדרכה הורית קלה אבל בעיני לפעמים עדיף להיות בטוחים ורגועים... בברכה, ירדן םרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים