בכי והתפרצויות לא מוסברות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/06/2016 | 01:10 | מאת: שלומי

שלום רב, בני בן שנה וחודשיים, מזה כשבועיים החל לבכות פעמים רבות ללא סיבה(או לפחות שאנחנו לא מצליחים להבין), הקיצון הוא שבאמצע הלילה בסביבות השעה 3 מתעורר בבכי לא מוסבר ושום דבר לא מרגיעה אותו, לא על הידיים, לא בקבוק, פעמים שפשוט לקחנו אותו איתנו למיטה כדי לנסות להרגיעו, בנוסף לאחרונה כשכועס או משהו לא "מתאים לו" דופק את ראשו ברצפה ומושך שערות ראשו, ברצוני לדעת האם זה נורמלי, איך מונעים זאת במידה ולא ומה היחס בכלל למצב הזה? תודה מראש.

שלום שלומי, לגבי הבכי, אז אם לשפוט על פי הגיל של הבן שלך, סביר שמדובר בבקיעת שיניים. מצב זה בד"כ גורר בכי ואי נוחות ניכרת בשעות הקטנות של הלילה, ורק הרגעה ונחמה יכולים לסייע קצת עד יעבור זעם. לגבי ההתנהגות האחרת שתיארת, מדובר בתהנהגות המבטאת תסכול. אז צריך להתחיל ללמד את בנכם הקטן כיצד להתמודד עם תסכול ובשלב זה הדרך היא הרגעה הורית. במצבים אלו חשוב לא לתת לו להכאיב לעצמו, להרים אותו, להרגיע אותו ולדבר אליו מילים מרגיעות ומנחמות "נכון שאתה כועס, אבא יעזור לך" וכיוב'. בשני המקרים מדובר בהתנהגויות טבעיות שמצריכות התערבות הורית סבלנית, סובלנית ומרגיעה. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים