מגע מיני בין בני 8 כיצד עלינו כהורים לפעול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/06/2016 | 14:52 | מאת: אייל

בני בן כמעט 8 מסיים כיתה ב. אתמול לאחר שחזרנו מהבריכה, הרשינו לו להיכנס להתקלח יחד עם בן דודו שהוא בערך בן גילו. בעלי שפתח את הדלת לילדים במפתיע מצא אותם כאשר אברי מינם זקורים ונראה כי בני נישק את אבר מינו של בן דודו. כמובן שהיינו בשוק טוטאלי ומיד אמרנו להם לסיים את המקלחת (בלי לומר דבר בקשר לסיטואציה). הבן דוד הלך מיד לאחר מכן ואז שוחחנו עם בננו והסברנו לו שאיבר מין זה דבר פרטי שלנו ושאסור לנו לגעת באיברי מין של אחרים. שאלנו אותו מי יזם את המשחק והוא אמר ששניהם. כששאלנו אותו אם היו מקרים כאלה בעבר הוא השיב בשלילה. אנחנו חוששים שלא עשינו מספיק וגם קצת דואגים אולי חלילה זה מסמן משהו מעבר לכך. מה עלינו לעשות?

שלום אייל, הבירור שעשיתם הוא חשוב. מעבר לכך הייתי בודקת האם הילד חשוף לתכנים מיניים בלתי הולמים (דרך המחשב למשל)ופועלת בהתאם (תכנות לחסימת תכנים). בנוסף הייתי לוקחת את ההזדמנות לשוחח איתו על כל נושא פרטיות הגוף וגם על מין. להקפיד על כך שהשיחה תהיה כנה, אינפורמטיבית ופתוחה ותאפשר לבנכם להעלות בפניכם שאלות ולשתף בכל דבר שיעלה אצלו. למרות שבגיל הזה סקרנות מינית היא טבעית עד כדי התנסויות "וחקירות" כאלה ואחרות בקרב ילדים בני אותו המין, הייתי מהדקת את ההשגחה עליו. אם אתם עדיין נותרים באי שקט, וחשוב שתקשיבו לתחושת הבטן שלכם, אני ממליצה לגשת להתייעצות עם פסיכולוג ילדים (ולהציע גם להורי בן הדוד לנהוג באותו האופן). בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים