בן 3.5 ביישן וחסר ביטחון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/06/2016 | 10:45 | מאת: עדי

שלום, בני בן ה-3.5 ילד ביישן. מול מבוגרים הוא בדרך כלל משפיל מבט. מטופל אצל קלינאית תקשורת שגם מולה מאוד קשה לו ליצור קשר למרות שמטופל כבר יותר מחצי שנה. יש לציין שמול מבוגרים הקרובים אליו הוא יותר פתוח ויודע לפנות אליהם (צוות בגן, דודים קרובים). הבעיה היא בעיקר מול מבוגרים, מול ילדים הוא ילד חברותי (אם מדובר בילד במסגרת מחוץ לגן אז הוא מבקש שאנחנו ניצור את הקשר הראשוני ואז הוא משתף פעולה). הקלינאית טוענת שזה חריג וניתן לטפל בזה באמצעות טיפול רגשי. האם אכן ניתן לטפל בביישנות הזו מול מבוגרים? אם כן, אשמח להמלצות לטיפול. והאם טיפול בגיל כזה או להמתין לגיל מבוגר יותר? תודה

שלום עדי, את מצד אחד אומרת שבנך מצליח לקיים קשר חיובי עם מבוגרים שהוא מכיר, אבל לא עם הקלינאית תקשורת למרות שמכיר אותה כבר חצי שנה. לכן אני מנחשת שהקשיים שלו ביצירת קשר הם מורכבים יותר ממה שאת מתארת ובכל מקרה, ברגע שיש ספק לגבי טיפול לילד, אני תמיד ממליצה לגשת קודם לכמה פגישות התייעצות עם מטפל רגשי שמתמחה בהדרכת הורים. בעזרת פגישות כאלה, בהן את מספקת תיאור רחב של הילד ושל המשפחה, את תוכלי לבחון לעומק את האפשרויות השונות, ולחשוב ברצינות מה הדבר הכי נכון עבורך ועבור ילדך. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים