גמילה גיל שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/06/2016 | 14:26 | מאת: רונה

שלום, בני בן שנתיים וחודש. התחלנו גמילה מטיטולים לפני 3 ימים. אני יזמתי את הגמילה מכיוון שהילד גדל איתי (לא הולך לגן) ואני מכירה אותו היטב ויודעת שהוא בשל לכך. הורדנו יחד טיטול נתנו לו נשיקה אמרנו ביי ביי וזרקנו לפח. אני כן מלבישה לו טיטול-תחתון בשנ"צ ובשינת לילה. יש לציין שאני מרגישה שיפור מיום ליום כשביום הראשון סירב לשבת בסיר ופספס המון בתחתון, יום אחרי כבר הודיע "יש לי פיפי " (אמנם באותו הרגע שעשה בתחתונים ..אך מבחינתי ההודעה זו ההתקדמות), והיום ה-3 כבר הודיע לפני שעשה והספקנו ללכת לסיר ולעשות בו, גם קקי עשה (חלק ברצפה וחלק בסיר) וגם כשאני אומרת לו שצריך לעשות עכשיו פיפי בסיר הוא הרבה פחות מסרב . 2 שאלות : 1. האם אני צריכה להמשיך ליזום ולומר לו כל 20 דק' בוא נשב בסיר ( עשיתי זאת היום והיה שיתוף פעולה נהדר)...החשש שיתרגל אליי, ימשיך לסמוך עליי, ולא יזום זאת לבד, ולכן לא יודיע לי "יש לי פיפי" מאחר ואני לא מתאפשר לו להודיע.. 2. אנחנו צריכים ליסוע לשישי-שבת מחוץ לבית..מהי עמדתך בנושא? נוסעים לסבא וסבתא שגרים מחוץ לעיר ויש שם משפחה גדולה הרבה דודים..והרבה פחות אינטימיות...הוא מאוד אוהב להיות שם, אבל אני חוששת שהוא לא בדיוק יקשיב לי שם בכל הקשור לגמילה, ולא כ"כ יהייה בתהליך....וגם חוששת שהמשפחה לא תתערב ותעיר דברים , כי מילה לא במקום יכולה ליצור רגרסיה אצלו ..הוא ילד מאוד חכם ומבין.... אז איך לנהוג? תודה וסליחה על האורך..

שלום רונה, ניכר שאת עוברת איתו את התהליך ברגישות ובסבלנות, תוך מתן כבוד לגופו וחשיבה על מה באמת ייטיב איתו. שאלותייך הן טובות. מכיוון שהתהליך מתקדם בצורה טובה, אני הייתי מציעה לך להפסיק להזכיר לו לשבת על הסיר כל עשרים דקות, וגם אם מידי פעם יפספס רגע לפני שיגיע לסיר, זה יקדם אצלו את היכולת "להתחבר לגוף שלו" ולהתריע מעט מוקדם יותר. לחילופין את יכולה להזכיר לו לשבת על הסיר באופן אקראי, וכך לא יהיה חשש ש"יסמוך עלייך יותר מידי" בעניין הזה. לגבי נסיעה. אני מציעה לך בכל זאת הסביר לקרובי המשפחה שאתם כרגע עוברים תהליך גמילה ושישתדלו לא להעיר הערות כלל (לא לחיוב ולא לשלילה, וישאירו לך את המלאכה הזו). שם נסי להתנהל כפי שאת מתנהלת באופן רגיל, עם הרבה יותר סבלנות לפספוסים. כלומר תצפי שיפספס יותר, ופשוט אל תעשי מזה עניין. המשיכי איתו כרגיל תוך מתן תשבוחות רבות לכל פעם שמצליח להתאפק ולעשות בסיר. בהצלחה! ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים