ילדה בת 6- בעיות בגלל החברה המזלזלת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/06/2016 | 22:07 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב בתי בת 6 בתחילת שנה בכיתה א' הכירה ילדה אחרת בשנה גדולה ממנה והן התחברו מאוד ונהיו חברות הכי טובות- בכל מקום ביחד גם מחוץ לבית הספר. בתי מאוד נקשרה רגשית לילדה זאת. אבל עם הזמן הילדה הזאת הכירה הרבה חברות אחרות והשאירה את בתי רק למצבים שמשעמם לה ואין לה מישהי אחרת לשחק איתה.חוץ מזה היו להם עוד כמה חברות משותפות עם בתי והילדה הזאהשתלטה עליהן, כך ש נהיו חברות שלה בלבד והיא מחליטה עליהן. היא ילדה הכי גדולה והכי גבוהה בשכבה של כיתות א, מאוד חברותית לעומת הילדה שלי שיכולה להסתפק במעט חברות טובות. ואני רואה איך היא מזלזלת בילדה שלי ואיך הילדה שלי סובלת מזה שלפעמים היא לבד ואין לה עם מי לשחק בהפסקות והילדה הזאת גורמת לילדה שלי להרגיש נחותה ממנה. בתי מספרת לי את כל זה ברגשות קשות, יש לה בגלל זה חלומות רעים. אני אומרת לה להפסיק להיות בקשר איתה ולמצוא לה חברות אחרות- אבל זה לא קל לה. איך עוד אני יכולה לעזור לה, מה הכי נכון לעשות במצב הזה? תודה מראש, אמא מודאגת.

שלום, ראשית אפשר לנסות לחזק את ביתך במסגרות מחוץ לבית הספר. חוגים, מקהלה, תזמורת וכל דבר שיכול לחזק לה את הביטחון העצמי ולספק לה סביבה חברתית אלטרנטיבית. לגבי העניין הספציפי, לא ברור בדיוק מה גורם לביתך להישאר חברה של אותה ילדה. מניסיוני חברויות בגילאים האלה בד"כ משרתות איזו מטרה נפשית של הילד, ואני נוטה לייעץ להורים לא להתערב באופן ישיר בדברים. את יכולה לעודד אותה להתחבר עם ילדות אחרות, לעודד אותה להזמין אותן לביתה, או ללכת אליהן אחה"צ, וכאשר ביתך בכל זאת מספרת לך על אותה ילדה, אני מציעה לך לנסות להקשיב לה הקשבה אמפטית, כלומר לשקף את הרגשות שלה, שימי לב -לא אלה שמתעוררים אצלך, ולתמוך בה. לנסות לא להתערב באופן ישיר מידי באיך היא צריכה לנהוג (כמו למשל "אל תהיי חברה שלה יותר"), אבל כן להציע לה חלופות התנהגותיות. כאשר אנחנו ההורים מעורבים מידי רגשית בדברים, זוהי משימה לא קלה בכלל. לכן מספר פגישות עם פסיכולוגית קלינית של ילדים תוכל לסייע לך מאוד להיות עבור ביתך באופן המיטיב ביותר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים