מאמנת הטקוואנדו נפטרה, מה אומרים לילד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/06/2016 | 23:12 | מאת: שנהב

הבן שלי בן 6 בעוד חודש והוא מתאמן בטקוואנדו מזה שנתיים עם המאמנת אניה מירקין שנפטרה היום מדום לב בגיל 29. אנחנו המומים וכואבים מאוד. הבן שלי מעריץ אותה ומחכה בקוצר רוח לראות אותה ביום חמישי. מה עושים? האם מספרים לו? או פשוט מסיימים את החוג חודש לפני הזמן ומשקרים בנוגע ללמה החוג נגמר מוקדם מן הצפוי? הילד שלי הוא ילד חרדתי מאוד ומפחד מהמוות, הוא כל הזמן שואל על כל מיני דברים "האם מתים מזה?"  אני אובדת עצות

שלום שנהב, עם כל הקושי אני מציעה שתספרו לו את האמת. חשוב מאדו שתאפשרו לו להיפרד ולהתאבל (בדרכו) על אדם שהיה כ"כ משמעותי עבורו. זו גם הזדמנות לדבר על נושא המוות, ועל כך שבמובן מסויים מוות הוא חלק בלתי נפרד מהקיום של כולנו. נסו להיות פתוחים ומוכנים לענות על שאלות שיתעוררו אצלו ובעצם לתת מקום לכל רגש/שאלה/תהיה שתעלה אצלו סביב הנושא. משתתפת בצערו, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים