חלומות רעים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/06/2016 | 23:31 | מאת: דנית

שלום ירדן.בתי בת 6 וחצי תיכף מסיימת כיתה א. יש לה אחות הגדולה ממנה ב3 שנים ואני בחודש שמיני להריון. בשבועות אחרונים המורה מספרת על קושי בריכוז,חולמנות ואיטיות. בבית היא מאוד שמחה ותקשורתית ,מזמינה חברות אך לא הולכת אליהן בטענה שאבוא איתה עד שתתרגל... לפני פסח נסעה עם אחותה ובעלי לסבתא בחוץ לארץ והחזרה אחר כך לשגרה היתה קשה. התחילו חלומות רעים אך לא תכופים. בשבוע אחרון כמעט כל לילה קמה וחולמת חלומות רעים אפילו פעמיים בלילה.אני הרוסה מזה גם נפשית וגם פיזית. דיברנו איתה אני ואבא שאולי הלידה המתקרבת מדאיגה אותה ושזה טבעי ולגיטימי.היא אומרת שזה לא זה ושיש משהו בבית ספר אבל היא מסתדרת בעצמה ולא צריכה עזרה...בכל זאת נפגשתי עם המורה ושיתפתי אותה . סיכמנו שהיא תראה מה קורה בדינמיקה החברתית. בינתיים המורה סיפרה שבתי נכנסה ללחץ גדול אתמול כאשר התבקשה למופע סיום שנה לרקוד עם אחד הבנים ושבכתה מאוד. כשדיברנו אני והמורה עם בתי הבנו כי היא רוצה לרקוד עם בת והמורה אמרה שזה לא אפשרי.. בערב סיפרה לי בתי כי אותו בן ל מעשה,הוא בעל ריח גוף לא נעים והאם אני יכולה לומר זאת למורה.אמרתי לה שיופי ש אומרת מה לא נעים לה ואדבר איתה..היא היתה מוטרדת שהמורה תכעס. אמרתי לה שחשוב שהיא משתפ ת והמורה צריכה לדעת מזה ואיני יכולה לדעת אם תכעס..בכל זאת אש ח לדעת מה עוד לעשות כדי להרגיע.תודה

שלום דנית, אז זה נשמע שיש הרבה התחרשויות בחייה של ביתך הקטנה. המשפחה עומדת בפני שינוי גדול (הולדת אח/אחות), הייתה תקופה בה הייתה רחוקה מהבית וממך, היא התחילה ללמוד בכיתה א' השנה, ישנו טקס בית ספרי הקרב ובא בו היא נדרשת להופיע בפני קהל, הטקס כרוך בהכנות ובאינטראקציות בעלות אופי קצת אחר וכל זאת בנוסף למטלות הרגילות. לא פלא שהיא חווה יותר מתח בתקופה זו, שבין היתר באה לידי ביטוי בחלומות ובהתנהגויות שמתארת המורה. צריך לזכור שלרוב קשה לילדים לדבר על רגשות ועל מה מפריע להם. הרבה פעמים הם כלל לא יודעים לשים על זה את האצבע. לכן כדי להבין יותר את ביתך ולאפשר לה לבטא את קשייה, אני מציעה לך לשחק איתה במשחקי בובות (יש למשל את משחק הפליימוביל עם דמויות שונות - יש גם דמויות משפחה ואפילו אמא בהריון). הביטוי דרך משחק יאפשר לה להתמודד ולעבד תכנים קשים מעולמה הפנימי, גם בזמן עירות ולא רק דרך החלומות בלילה. בנוסף גם את תוכלי להבין יותר את ביתך ולהתייחס לתכנים שעולים - גם דרך המשחק וגם מעבר לו. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

07/06/2016 | 12:54 | מאת: דנית

הי ירדן תודה על הטיפ..המורה טוענת שהיא זקוקה לטיפול רגשי ונתנה טלפון של פסיכולוגית בית הספר.אני מתלבטת לגבי זה וגם התיעצתי עם מדריכה שלי שהיא פסיכולוגית. (אני גם מטפלת..)לדבריה אפשר להתיעץ איתה באופן ראשוני אך מאחר ויש מקבץ של נסיבות ויש מערעת תומכת במשפחה אין סיבה למהר כרגע עם זה.מה דעתך?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים