כניסה לגן בגיל שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/06/2016 | 09:30 | מאת: טלי

רציתי לשאול, יש לי תינוק בן עשרה חודשים שאמור להכנס לגן עוד חודשיים. ידוע לי שיש מחקרים שמראים שתינוקות שנכנסים לגן בגיל צעיר נוטים לפתח אגרסיביות רבה יותר ונטייה לתוקפנות מאשר תינוקות שנמצאים בבית עד גיל שנתיים. אני מבינה שאולי זו התחרות שיש להם שם על תשומת הלב... בנוסף לתינוק שלי יש חרדת נטישה וחרדת זרים שהתפתחה ממש בשבועות האחרונים. אני רוצה להבין עד כמה ההשלכות של כניסה לכן נכונות כמו שכתבתי או מוטעות. תודה

שלום טלי, לשאלתך, אכן יש מחקרים שמראים שהנטייה לתוקפנות גוברת כאשר נכנסים לגן, אולם קחי בחשבון שתוקפנות היא תנועה אנושית טבעית שבכל מקרה קיימת בכולנו, ובמובן מסוים טוב שכך. בנוסף זה מאוד תלוי באיזו מסגרת בנך יהיה. אם יכנס למסגרת אינטימית עם צוות גדול יחסית שמסוגל להיות קשוב ורגיש לצרכים של כל הפעוטות, אז מה טוב. עם זאת קחי בחשבון שלשהייה בבית עם הורה בגיל הזה יתרונות רבים, והצורך החברתי מתעורר רק בשלבים מאוחרים יותר, כך שבסופו של דבר ההחלטה האם להכניס תינוק בגיל הזה למסגרת כרורכה בשיקולים רבים, והנושא שהזכרת הוא רק אחד מיני רבים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים