מעבר לכיתה א ומעבר דירה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/05/2016 | 16:51 | מאת: ענת

שלום רב, לאחרונה רכשנו מגרש עליו נבנה בית ונכנס בעוד כשנתיים/שלוש. הבית יהיה במועצה שונה מזו בה אנו גרים כעת. יש לנו שתי בנות - אחת עולה לג' ואחת לא'. אנחנו מתלבטים האם נכון יהיה לעבור כבר עכשיו לגבולות המועצה החדשה, או להמתין ולעבור רק כאשר הבית יהיה מוכן. מצד אחד, המעבר יאפשר להן כבר להכיר חברים (אם כי לא בהכרח נגור באותו ישוב בו נבנה) ואת האזור, ולהיקלט כמה שיותר מוקדם בביה"ס. מצד שני, ביחוד עבור הקטנה, יהיה זה מעבר קשה הכולל גם מעבר מגורים, גם שינוי חברים וגם כניסה לכיתה א'. אם נישאר בביתנו הנוכחי - תוכל ללמוד עם חבריה לגן - בבי"ס אותו היא מכירה בגלל אחותה. נשמח לחוות דעתך בעניין תודה ענת

שלום ענת, לצערי עלי לומר שאין לי דעה "אוביקטיבית" בנושא. ההחלטה הזו קשורה בהרבה מאוד גורמים שאינם בהכרח מעידים על גיל אידאלי כזה או אחר למעבר דירה או התמודדות עם שינויים. למשל חלק מהשיקולים צריכים להיות גם איך אתם ההורים מרגישים בנוגע לרעיון של מעבר עכשיו/אח"כ. כיצד תתמודדו אתם עם מעבר כרגע? כמה משאבים, חשק, "מצב רוח" וכוחות יהיו לכם בזמן הנוכחי על מנת לתמוך בהתמודדות ובהסתגלות של בנותיכן? בנוסף, איזו מין אישיות יש לילדות שלכן? האם הן סתגלניות? כמה טוב להן במקומן הנוכחי? האם מעבר דירה - ואולי פעמיים בעתיד כפי שאת מציינת, עשוי להיות יותר מידי עבורן בזמן נתון? אני מאמינה שאם תשבו ותחשבו היטב על הדברים, עוד דברים יצוצו לכם..אז כמו תמיד, אין לשאלות האלה תשובות "אוביקטיביות" אלה יש לקחת את כל הגורמים בחשבון, ולחשוב היטב מה הכי נכון ומתאים למשפחה שלכם. בברכה ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים