מבקשת את עצתכם איך ניתן לטפל בבעיה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/05/2016 | 08:07 | מאת: דורית

אני שואלת לגבי ילד בן חמש וחצי שאומר שהוא רוצה למות ומבקש שיביאו לו סכין כדי שיוריד לעצמו את הראש, מספר סיפורים דמיוניים על ילדים שפוגעים בו. האם זה מעיד על בעייה או שזו יכולה להיות השפעה של סרטים או סיפורים ששמע? [הילד לא צופה בחדשות או בסרטים עם אלימות ]. תודה, דורית.

שלום דורית, את מביאה פה אמירות מאוד ספציפיות ובמנותק מהאישיות וההתנהלות הרחבה של בנך, של הדינמיקה המשפחתית, של מצבו החברתי וכיוב', לכן קשה יהיה לי לחוות דעה ממשית. בכל מקרה אמירות הנושאות אופי של פגיעה עצמית בהחלט מצריכות המשך בירור, הידוק השגחה ועין פקוחה לגבי מצבו הכללי, גורמי מתח אפשריים, גורמי מצוקה וכיוב'. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים