אחיינית שמסרבת לתקשר עם דוד שלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/04/2016 | 16:10 | מאת: אור

שלום. לבעלי יש אחיינית בת 7 שבלי סיבה לא מוכנה לדבר איתו, לענות לו, או אפילו להסתכל עליו, בכל שנות חייה לא הסכימה לדבר איתו וזה נראה כאילו היא מתעלמת מקיומו. בעלי הוא איש שילדים מתים עליו. בביקור האחרון הבנו שאת חרם הדיבור הזה היא עושה על עוד 2 גברים שהם חברים של המשפחה ואין שום סיבה שבעולם לחרם, וכששאלתי אותה מדוע היא לא מדברת איתם ענתה "ככה". אמה לא מייחסת לזה חשיבות, וכשניסיתי לדבר אל ליבה של הילדה שהוא אוהב אותה והוא דוד שלה ושזה מעליב אותו.גם זה לא הועיל. מה עושים במצב כזה? האם זה משהו שיפתר בעתיד? מדוע ילד מחליט פתאום לא לדבר עם אדם ככה סתם?

הי אור, כנראה שזה לא ממש סתם..פשוט הסיבה או המוטיבציה של הילדה לנהוג באופן הזה אינה ברורה. אני מבינה שלאמא של הילדה לא מפריע שביתה מתעלמת, אולי באופן לא מנומס, מבעלך ומעוד שני אנשים שקרובים למשפחה, ואולי כדאי לברר יותר מול האמא את עמדתה ודרך זה לנסות להבין מדוע הילדה נוהגת כך. לגבי הילדה עצמה, אני לא רואה שיש הרבה מה לעשות. בעלך יכול להמשיך להיות מנומס וחביב אליה, לומר שלום ולהתראות, לשאול מה נשמע, ובדרכו להעביר את המסר שהיא אולי ברוגז איתו, אבל הוא לא ברוגז איתה.. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים