צפייה בתוכניות ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2016 | 10:30 | מאת: אמא

שלום רב וחג שמח. בני בן 4 וחצי בוכה בכל פעם לאחר שצופה בתוכניות טלוויזיה לילדים/ שירים במחשב וכדומה בגלל שרוצה עוד ומתקשה לסיים את הצפייה. תדירות הצפייה היא בממוצע פעם-פעמיים בשבוע למשך שעה וחצי. כיצד היית ממליצה לנו להתמודד עם המצב? בברכה ובתודה.

שלום, מותר לבנכם למחות, להתאכזב, לכעוס. הוא רוצה יותר..אתם פחות, ואין לו ברירה אלה להישמע להחלטות של אמא ואבא, אבל בהחלט מותר לו לבטא את רגשותיו בנושא. לכן אני ממליצה לכם לתת לגיטימציה למחאותיו ולרגשותיו ולנסות להיות אמפטיים ומכילים("אנחנו מבינים שהיית רוצה יותר, אתה מאוד אוהב את התכנית הזו, אבל אבא ואמא החליטו שזה לא טוב עבורך"). מה שאפשר לעשות על מנת להקל עליו מעט, הוא לדבר איתו לפני שהוא מתחיל בצפייה.לומר שכעת הוא יצפה נניח רק בשתי תכניות ברצף, וכעשר דקות, וחמש דקות לפני הסוף,להתריע בפניו שעוד מעט התכנית מסתיימת ולאחר מכן תאלצו לכבות את המכשיר. תוכלו גם להכין עבורו "תכנית המשך" כמו למשל "אחרי התכנית, נקרא סיפור או נרכיב פאזל" או כל דבר אחר שהוא נהנה לעשות. זה יעזור לו "להתאושש" ולעבור הלאה. כל טוב, ירדן פרדיון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים