בת שנה נפצעה במקלחת ומאז לא מסכימה להתקלח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2016 | 11:36 | מאת: אורטל

לפני 3 שבועות נפל על בתי בת השנה +3 דלי של ספונג'ה והיא נפצעה בראש (הדלי היה כמעט ריק), נהיה לה פצע קטן אבל ירד הרבה דם, היא ואני כמובן מאוד נלחצנו. מאז היא לא מסכימה להתקלח. אני מקלחת אותה כרגע רק כשאני איתה במקלחת ומרימה אותה עליי וגם אז איך שאני מפעילה את המים היא מתחילה לבכות. היא עם מוצץ בפה וחיתול בד ביד (חפץ המעבר שלה). ניסיתי לקנות משחקים למקלחת כאלה שנדבקים לקרמיקה, היא הסתכלה על זה איזה פעמיים בזמן שאני מסבנת אותה ואין מים, אבל ברגע שאני מפעילה את המים היא מתחילה לבכות ולצרוח... אני לא יודעת מה לעשות? אשמח לכל עזרה, עצה.

שלום אורטל, בעקבות האירוע ביתך פיתחה רתיעה מכל אזור האמבטיה/מקלחת ולכן כעת מה שכדאי לעשות הוא לקרבה בהדרגה ובעדינות בחזרה לאזור הזה במטרה לעזור לה להרגיש שם שוב נינוחה ובטוחה. אתן לך כמה דוגמאות כיצד לעשות זאת ובאמת שאפשר להיות יצירתיים עם זה..אפשר למשל לקחת בובה ולקלח אותה, לתת לה לשחק עם הצעצועים החדשים באזור האמבטיה, אפשר להחליט שבונים יחד בריכת דגים וסירות בתוך האמבטיה - ושימי לב שאת כל הפעילויות האלה כדאי לקיים בשעות שאינן שעות אמבטיה/מקלחת. כפי שאמרתי, הרעיון הוא לקרבה בהדרגה לאזור הזה ולעזור לה להרגיש שם שוב בנוח. לגבי שעת המקלחת, אפשר גם כאן לוותר לה קצת תוך כדי התהליך הזה. למשל לא לחפוף לה את הראש כמה ימים, או לסבן אותה ולרחוץ אותה בעדינות עם מים מתוך דלי קטן, וכך לאט לאט לחזור לרוטינה הרגילה. בהצלחה וחג שמח! ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים