בן 3.3 חודשים לא מקשיב בכלל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/04/2016 | 21:59 | מאת: שירי

היי ירדן, יש לי בן מאוד מאוד עקשן, מרדן, ואף נוהג באלימות לעיתים. אני מרגישה שממש יצאתי מכלל שליטה עליו. לא מקשיב לי כמעט בכלל. ואני מגיעה למצבים לא נעימים ועצבנית מאוד. הוא זורק דברים לפעמים עליי ועל אחרים בסביבתו, וזה יכול לפגוע ולפצוע. מה אני עושה? אני ממש ממש סובלת מההורות :-(

שלום שירי, אני שומעת את הקושי..קחי בחשבון שלפעמים ילדים בגיל הזה ממשיכים את "מרד גיל השנתיים" אל תוך גיל שלוש..הייתי מציעה לך לנסות להביט בהתנהגויות שלו מתוך זווית אחרת. חישבי על כך שבנך הפעוט מנסה לבסס את העצמאות שלו, להביע את העמדה שלו, להרגיש שגם הוא חזק ושהוא יכול לעשות דברים בנפרד ממך או מהמבוגרים ה"כלך יכולים" שבסביבתו. הוא מתעצבן כאשר הוא מרגיש חלש או כאשר מרגיש שלא נותנים לו לבטא את עצמו ובעיקר מרגיש מאויים מכך שיש כ"כ הרבה דברים שהוא עדיין לא מצליח לעשות בכוחות עצמו. כל ההוויה הזו באופן טבעי מעוררת תסכול, כעס, אי נוחות ונדמה לי שאם תצליחי להכיל משהו מהרגשות האלה, ולהגיב אליו מהמקום הזה, יהיה לך קצת יותר קל והחיים יהפכו פחות למאבק כוחות בינכם, ויותר לחיים משותפים בהם הוא מתנסה ואת תומכת, מקלה, מסייעת. כמובן שגבולות הם חשובים, בעיקר בשביל שהוא יוכל להרגיש שהוא מוחזק וששומרים עליו, אבל גם אותם אפשר להציב מתוך המקום הזה. אני יודעת שהרבה יותר קל לומר מאשר לבצע, לכן אני ממליצה לך בחום להגיע למספר פגישות עם פסיכולוגית קלינית של ילדים שתסייע לך להבין מעט יותר על השלב ההתפתחותי בו הוא נמצא, וכיצד להיות עבורו וגם עבור עצמך בדרך המיטיבה ביותר שתחזיר לך קצת שמחה וכיף להורות. כל טוב וחג שמח! ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים