התאהבות ומיניות בגיל 6..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/04/2016 | 10:39 | מאת: שירה

שלום, בני (כמעט בן שש וחצי), בכתה א. בגן כבר החל לספר בהתרגשות על התאהבות ואפילו התייעץ איתי מה כדאי לו לעשות ולהכין לילדה שבה התאהב.. אתמול התחיל לשוחח איתי (די בעליצות) לגבי מה קורה לגוף כשמתאהבים. הוא שאל: "אמא נכון כשמתאהבים הבולבול נהיה חזק ועולה וגם יש התרגשות וזרמים בכל הגוף?". עניתי לו שכן, אך שאלתי איך הוא יודע (חששתי שזה הגיע ממשהו שראה במחשב ולא היה אמור לראות או משהו ששמע...) והוא המשיך בעליצות שזה קורה לו כל הזמן... קראתי על כך שזקפה ואורגזמה בילדות זה דבר נורמלי, אבל הקישור שהוא עשה בעצמו ל"התאהבות" נראה לי מוזר. האם יש צורך להתייעץ עם איש מקצוע? תודה

שלום שירה, בגיל 6 הסקרנות המינית בקרב ילדים ממשיכה להתגלות גם דרך משחקים מיניים כמו "רופא וחולה", התעניינות במילים הקשורות במין, בפיזיות הקשורה למין ומיניות ומתחיל להתעורר עניין מוגבר ומעט שונה בבני המין השני, כך שנראה לי שכל מה שמתעורר אצל בנך הוא טבעי ולא מצריך דאגה. בכל זאת הנה מספר כללים שיכולים לסייע לך ולהורים אחרים במצבך, בהתלבטות האם התנהגות היא "נורמאלית" או מעוררת דאגה. אז ראשית האווירה הכללית שבאה לידי ביטוי כאשר ילדך משוחח איתך על הנושאים האלה אמורה להיות של צחוק, הנאה, הדדיות ומבוכה והיא בד"כ מלווה בתחושה של כיף. הבדלים בין הילדים המדוברים – כאשר הבדלי הגיל בין הילדים עולה על 3 שנים, יש לבדוק את מהות הקשר בינהם, וכך גם את ההבדלים הפיזיים בינהם או האם קיימים הבדלי מעמד וסטטוס, כלומר כאשר יש למשל מצב שבו ילד אחד גדול פיזית מהילד השני, עלולות להיווצר דינאמיקות הכוללות הפעלת כוח וכפייה באיומים, גם כאשר הילדים בני אותו גיל. כאשר ישנה התעסקות מתמדת והתעניינות מוגברת בנושאים של מין ומיניות. לילדים יש תחומי עניין רבים וכאשר תחום העניין המרכזי, העיקרי, ולעיתים היחיד, הוא מין - זה מעורר דאגה. לבסוף ילדים הבקיאים בנושא של מין ומיניות מעבר למה שמצופה בגילם, אמור לעורר תהיה אצל ההורים ויש לבחון מנין הידע המוגבר, ולפעול להידוק ההשגחה על הילד. אם את עדיין נשארת עם התלבטויות, אני מפנה אותך לקו החם של המרכז לטיפול ומניעת אלימות מינית בקרב ילדים אשר הוקם ביוזמת עמותת עלם ובשיתוף משרדי הרווחה והחינוך. הקו החם נותן מענה טלפוני להורים ולאנשי מקצוע המתלבטים בדיוק בשאלות כמו שלך: האם התנהגות מינית היא משחק וסקרנות טבעית? או שמא היא מעוררת דאגה וצריך להפסיקה ולטפל בה. קו חם 03-6477898 כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים