בן שנתיים ו 9 חודשים מדבר בלשון נקבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/04/2016 | 22:13 | מאת: מאיה

שלום רב, הבן שלי בן שנתיים ותשעה חודשים, מדבר שוטף, ורבלי מאוד. בחודשים האחרונים החל לדבר על עצמו בלשון נקבה. כאשר הוא פונה לאחרים הוא פונה לפי המגדר הנכון וגם לגבי חפצים יודע להבחין בין זכר ונקבה. למיטב זכרוני זה התחיל לאחר לידת אחותו שאוטוטו בת חמישה חודשים. האם הדבר דורש טיפול? האם מומלץ לתקן אותו? כרגע אני פשוט חוזרת על מה שאומר אבל בלשון זכר. אודה לתשובה

שלום מאיה, בנך עדיין צעיר מאוד וייתכן כפי שאת רומזת, שהוא מגיב לכך שנולדה לו אחות קטנה, ואולי שמח כרגע לשייך את עצמו אליה או אותה אליו דרך אימוץ לשון המגדר (לפעמים אחים גדולים פתאום שוב רוצים להתהלך עם מוצץ שנגמלו ממנו, או לעשות חלק מהצרכים בחיתול, או לחזור לשבת על עגלה). אני מציעה לך פשוט להמשיך לנהוג כפי שאת נוהגת. את יכולה גם לבדוק עם הגננת כיצד הוא מדבר על עצמו בגן או עם חברים, ייתכן שהתופעה הזו מתקיימת רק בבית. בכל מקרה לא הייתי דואגת יותר מידי, ייתכן ואף סביר שהתופעה תחלוף עם הזמן. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים