איך לשכנע ילדה בת שנתיים לא ללכת אחרי אנשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/04/2016 | 11:35 | מאת: אירינה

שלום רב, יש לי ילדה בת שנתיים ו-3 חודשים. ילדה מאד חכמה, חברתית, שמדברת יפה מאד. לפני לא הרבה זמן היא פחדה מללכת אחרי אנשים שהיא מכירה (נגיד, שכנים). לפני כחודש אנו התחלנו להיות עדים לתופעה שהיא מתחילה ללכת ברחוב אחרי אדם מוכר (שכן, הורה של ילד מוכר, ילד מוכר). אף שאנו אומרים לה לא ללכת אחרי האדם הזה, היא עדיין מנסה ללכת אחריו(לא תמיד, לפעמים). אנא עצתך. תודה.

שלום אירנה, בגיל הזה חלק מהפעוטות בהחלט נוטים "ללכת אחר ליבם", להימשך באופן טבעי למוכר, למסקרן למעניין. במובן הזה ביתך נוהגת בדיוק כפי שהיא אמורה לנהוג, וכרגע זהו תפקידכם הבלעדי לשמור עליה מכל משמר - לתת לה יד, להשגיח עליה, ללוות אותה וכיוב'. לקראת גיל 3 כבר ניתן יהיה ללמד אותה קונספטים כמו זהירות, אולי סוג של טקט חברתי, אולם בשלב זה היא צעירה מידי לכך. כרגע אפשרו לה לחקור את העולם בדרכה, תוך כדי שאתם מספקים לה את המסגרת השומרת והתומכת. כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים