קושי של ילדה עם אביה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/02/2016 | 09:21 | מאת: אתי

שלום רב, ביתי בת החמש לא אוהבת לשהות במחיצת אביה. אנחנו זוג שלא מתפקד בצורה נורמטיבית, מע' יחסים מורכבת לקראת פרידה. הילדה הייתה עדה לצערי הרב ולא בשליטותי להתפרצויות של אביה כלפי (טונים גבוהים והאשמות) וזה גרם לה באופן טבעי להתרחקות ממנו. היחסים הילדה לאביה נעים על מטוטלת. מצד אחד הוא יקנה לה הפתעות ויפנק אותה מצד שני הוא לא מפגין בפניה חום,אהבה, סבלנות וכד'. הילדה נעלבת ממנו בקלות. אני מרגישה שהוא פוגע בנבכי נשמה ואף משפיל אותה בביקורת שמטיח כלפיה. אני אף פעם לא יודעת איך להתנהג במצב הזה. האם להתערב? אם כן- באיזה צורה? אני מצד אחד לא רוצה להעצים את ההשפלה ומצד שני בא לי לחבק אותה חיבוק גדול. אני ממש כואבת אותה ברגעים האלה. בנוסף הילדה לא מוכנה שאבא שלה יקח אותה לגן. היא טוענת שהוא צועק עליה והיא ממש בוכה לי מיד בוקר. לי אין כל כך ברירה בגלל העבודה ואני משאירה אותה איתו בלב כואב והרבה מחשבות של ההשלכות של זה... אני לא רוצה שהיא תיפגע, אני לא רוצה שהחוויה והתחושה שלה תהיה שאבא לא אוהב אותה.אני לא רוצה שהיא תשנא את אבא שלה.(פעם היא אמרה לי שהיא רוצה שנגור לבד בלי אבא) איך אני יכולה לעזור לילדה? להקל עליה בתחושות? מה עליי לעשות במצבים שהוא כועס עליה על ידי? אודה לסיועך. שבת שלום!

שלום אתי, קודם כל התגובה של ביתך לאביה, והדאגה שלך מובנים בהחלט. כמו כן אני מבינה שאין לך כרגע דרך להשפיע על ההתנהגות של האב (ובמידה ויש, כדאי לעשות זאת בהקדם). לגבי ביתך. מאחר והמצב באמת מורכב, נראה לי שאת תזדקקי לתמיכה מתמשכת, הן עבור עצמך והן עבור ביתך, לאורך כל תהליך הפרידה והגירושין הקרב ולצערי מענה אינטרנטי בפורום זה יהיה צר מלהכיל. לכן אני מציעה לך בחום לגשת להדרכת הורים עם מטפל רגשי, וכדאי להתחיל בהקדם. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים