פחד מגנבים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

31/01/2016 | 15:58 | מאת: גחית

הבת שלי בת 8 עברה טראומה של שתי פריצות בהפרש של שבועיים. מאז מפחדת להרדם ולישון לבד בחדר כל לילה זה סיוט.מרדימה אותה ובאמצע הלילה באה אליי למיטה שישן איתה, חוזרת איתה לחדר כאשר היא נרדמת אני חוזרת שוב למיטה שלי וכך זה כל לילה .מה עושים מיואשת.

שלום, האמת היא שאפשר להבין את ביתך. לא מדובר באירוע מדומיין, או אפילו כזה שמושפע מתכנים וירטואלים. את מתארת מצב ממשי של בית לא מספיק מוגן (או לפחות עד עתה) ולכן מה שהייתי מציעה לך כרגע לעשות הוא לשתף אותה בכל אמצעי המיגון החדשים בהם נקטתם על מנת ללהפוך את הבית למקום בטוח יותר (למשל להראות לה את המנעול החדש, את הסורגים, או כל דבר אחר שעשיתם למען בטיחות הבית). חשוב לתת לגיטימציה לפחד שלה אבל במקביל להעביר לה מסר חד וברור שאתם ההורים עושים כל שביכולתכם על מנת לאבטח את הבית ושאתם מבטיחים לה שתשמרו עליה ועל הבית. מעבר לכך נסו לאזור הרבה סבלנות וסובלנות.. אני מאמינה שעם הזמן החרדה שלה תפחת ואם לא, התייעצו שוב תוך כשלושה שבועות. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים