התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/01/2016 | 21:14 | מאת: אליס

יש לי בן 11. בזמן האחרון שמנו לב שהוא כל הזמן מכניס יד לתוך המכנסיים.ניסינו לדבר איתו על כך ולא עזר.מה לעשות,מה סיבה לכך(הוא עושה את זה בשינה וגם בזמן ישיבה בסלון או בחדר מול המחשב.

שלום אליס, כרגע זה נשמע כמו אוננות, וחשוב לזכור שמדובר בתופעה טבעית ומקובלת בגילאים אלו. מה שצריך ללמד אותו זה שזה משהו שמקובל לעשות בפרטיות ונסו לשים לב שהתופעה אינה תופסת מקום מרכזי של פעולות תואמות גיל אחרות (כלומר האם הוא משועמם? האם יש לו מספיק פעילויות? האם יש לו חברים?). כמו כן על אף שאוננת היא דרך טובה ולגיטימית לפריקת מתח, השגיחו שגורמי המתח המופעלים עליו אינם רבים מידי ובמידה שכן פעלו להפחיתם. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים