התקפי זעם ואמפולסיביות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/01/2016 | 23:00 | מאת: אמא

שלום, בתי בת 12 ילדה נבונה וחברותית. הקושי הוא בכך שהיא מתפרצת בזעם בכל פעם שמשהו לא לשביעות רצונה. הדבר קורה בתדירות רבה היות והיא מפרשת את המציאות כנגדה. קורה מולנו כמשפחתה וכן מול מורים או חברים. היא נכנסת להתקף ולא מפסיקה לזעום, לצעוק ולקלל. דבר זה מרחיק ממנה אנשים והיא מתוייגת כבעייתית בכל מסגרת. מילדה פורחת, ספורטאית, פעילה ותלמידה טובה היא הופכת לכזו שפוחדים לדבר איתה פן "תתפוצץ". היא מתוסכלת ועצובה אבל לא רואה את עצמה כאחראית. נודה להדרכה, מה יכולים להיות הגורמים? (וזה פחות גיל ההתבגרות מכיוון שזה מוגזם מדיי)וכיצד מומלץ לטפל בה? תודה רבה

שלום, הסיבות להתנהגות מעין זו יכולות להיות רבות. לאור המידע המועט שסיפקת, אפשר אולי לשער שמדובר בילדה עם דרישות גבוהות מעצמה, אולי ביקורת עצמית גבוהה ותחושה שהיא נדרשת להצטיין ולהיות טובה בכל. תפיסות מעין אלו בד"כ מייצרות מידה רבה של לחץ ומתח, ועלולות לגרום לכך שכל דבר יפורש כנגדה או כאיזושהי ביקורת נגדה. מנגד ייתכן ומדובר בדימוי עצמי נמוך, תחושה עמוקה שהיא מקופחת ועוד..אני באמת מציעה לכם לגשת להדרכת הורים ולחשוב על ביתכם ביחד עם עוד איש מקצוע, תוך כדי שאתם פורשים בפניה תמונה רחבה יותר של המשפחה שלכם ושל ביתכם. כך תוכלו להבין לעומק את ביתכם, וכיצד להיות עבורה באופן המיטיב ביותר. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים