בת 6 חיבוקים עוברי גבול בגן עם בנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/01/2016 | 09:11 | מאת: אריאלה

שלום. יש לי ילדה בת שש. גן חובה שנה אחרונה. תמיד הייתה חברותית גם בנים וגם בנות. השנה רוב החברים שלה בגן הם בנים ) חבורה כמו שהיא אומרת(. תמיד אהבה מגע חיבוקים נשיקות כי אנחנו ההורים נותנים לה מזה בשפע. נוצרה בעיה - לא בעיה בגן ) לא מבחינת הילדה אלא מבחינתי כי אני מבינה את ההשלכות של זה מהצד(. היא כל הזמן מתחבקת ומחזיקה ידיים עם בנים של החבורה שלה. מבחינתה היא עושה את זה בקטע של חברים וזה מחמיא לה מאוד אבל מבחינתי וגם מבחינת הגננת זה עובר את הגבול של הטעם הטוב ןגננת כל הזמן מסביאה לה ולא לתת לחבק אותה כל הזמן ולא להחזיק ידיים כל הזמן שמדי פעם זה בסדר אבל לא כל הזמן שאפשר לשחק גם בלי לתת לבנים כל הזמן חיבוקים וידיים ) להחזיק יד כל הזמן זה גם סוג של שליטה שהיא לא מבינה את זה (. בספטמבר היא תלך לבית הספר ושם בהפסקות יהיו גם בנים יותר גדולים של כיתה ג וד ואני נכנסת כבר לםאניקה מה יהיה אם הם יראו בת כל הזמן בכזאת אינטראקתיה עם בנים וירצו גם ואז זה לא יהיה תמים ובת שלי לא מבינה עדיין את ההבדל הזה בין חיבוק תמים לבין לא. השאלה היא איך גורמים לה שתפסיק עם החיבוקים והחזקת ידיים שהיא מעבר לטעם הטוב. שתבין שרק לפעמים זה בסדר ולא עותר מזה. בלי שהיא תבין שגילויי חיבה כאלה אסורים כי אני לא רוצה לגרום לתת מודע שלה לאסור בעתיד על גילויי חיבה עם בנים. מה עליי לעשות?

שלום אריאלה, לומר לביתך שלפעמים להחזיק ידיים זה בסדר ולפעמים לא, הוא הסבר שרירותי ולא מספיק ברור עבור ילדה בגיל הזה. לכן בעיני הדבר המשמעותי ביותר הוא להתחיל לדבר עם ביתך על המשמעות של פרטיות הגוף, ללמד אותה כיצד לזהות איזה מגע הוא נעים לה ואיזה לא לעומת איזה מגע נעים לאחרים ואיזה לא. ללמד אותה אילו מחוות חיבה מתאימות ובאילו יחסים (מה אפשר לעשות עם אבא ואמא, עם חברים טובים לעומת עם חברים לא קרובים או כמובן זרים וכיוב'). תיווך כזה של העולם החברתי והבין אישי, באופן שגם מתייחס לעצמה, לגופה ולרגשות שלה, הוא הרבה יותר יעיל ויוכל לצייד אותה בהרבה יותר כלים והכוונה להתנהלות בין אישית תואמת ומהנה. עוד דבר, נסי לסמוך על הכוח של חינוך והסברה עקביים בנושאים אלו כמייצרים מקדם בטיחות מפני פגיעות שונות. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים