מעבר גן בדצמבר- אמצע שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/11/2015 | 06:46 | מאת: שלי

שלום בני עוד חודשיים בן 5. עלה לגן של ילדי טרם חובה וחובה. בני הוא ילד נמוך קומה , הכי נמוך בגן,-ומבחינה רגשית תינוקי . לפי התחושה שלי ושחחתי על כך עם הגננת קשה לו חברתית בגן רוב הילדים כ 27 מתוך 35 הם ילדים שיעלו שנה הבאה לכיתה א אני שוקלת להחזיר אותו לגן בו היה קודם.. נשארו שם כמה ילדים משנה שעברה שהוא מכיר ורובם שם ילדי טרום טרום חובה אציין שהוא ילד חכם מאד ומבחינה זו אין לו בעיה כיום. האם זה יכול לפגוע בו אם אעביר אותו באמצע שנה גן? האם יחווה זאת ככשלון? יודע שהוא בגן של גדולים היום...? אני ממש מוטרדת תודה רבה לתשובה שלי

שלום שלי, הצעתי אלייך היא לבדוק כיצד ניתן לסייע לבנך להשתלב במסגרת הגן הנוכחי לפני שאת מחליטה להחזיר אותו לגן הקודם. אפשר לצורך כך להתייעץ עם הגננת ו/או עם הפסיכולוגית של הגן ולבדוק לאיזה סוג של סיוע זקוק בנך (בגן ו/או במסגרת בבית). באותה הזדמנות תוכלי להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן בנוגע למעבר אפשרי, והיא תוכל לתת לך תשובה מבוססת יותר על סמך היכרות עם בנך (דרך תצפית או דרך מידע מהגננת). בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים