זכאות בני לטיפול פסיכולוגי בתחומי בית הספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/11/2015 | 18:40 | מאת: סימה

שלום רב,בני בן 9 הגיע ממסגרת של חינוך מיוחד (בגלל כשל שפתי) לבית ספר רגיל, בשנה האחרונה חלה ירידה מבחינה חברתית וחווה חרם. לאחר שיחה עם המנהלת והיועצת הועלה רעיון שיטופל (רק אם נביא אבחון פסיכולוג) ע"י פסיכולוגית הערייה שמגיעה לבי"ס. אולם לאחר ששילמתי מכספי לאבחון הממלי על טיפול פסיכולוגי הבי"ס מתנער וטוען כי הפסיכולוגית לא מדברת עם תלמידים. זה לא במסגרת תפקידה. השאלה: האם מבחינת בי"ס יש שעות פסיכולוגית שתומכת בתלמידים הזקוקים לזה? תודה מראש

25/11/2015 | 20:57 | מאת: לילך

יש מעט מאוד שעות שהפסיכולוגית יכולה להקציב לטיפול במסגרת ביה"ס. תוכלי להרים טלפון לשירות הפסיכולוגי ולברר. עם זאת, ניתן במסגרת סל השילוב לקבל תרפיה רגשית במתי"א. כיוון שהוא מגיע מהח"מ+ יש לו אבחון, אני לא רואה מניעה לבקש ממורת השילוב בביה"ס שתקדם את הנושא מול המתי"א. מעבר לזה, תוכלי לבקש מהיועצת והמחנכת לספר לך על התכנית שניתן להפעיל בכיתה, כדי לקדם את השתלבותו החברתית. חרם זה משהו שנהוג לקחת מאוד ברצינות...

על המידע החשוב והרלוונטי. מציעה לך סימה לפעול בעצתה. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים