התקפי זעם בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/11/2015 | 13:24 | מאת: אנונימית

שלום, בני בן ה 6 עלה השנה לכתה א'. בבי"ס עושה רושם שמסתדר טוב, מבחינה חברתית אולי מתקשה קצת אבל באופן כללי, מתקדם טוב בחומר החדש הנלמד , מקשיב למורה, לא משתולל וכו' לעומת זאת בבית, מספיק שיפסיד במשחק קלפים , נכנס להתקפי זעם המופנים רק כלפי (האמא) עם בעיטות,נשיכות,זריקת חפצים ,דיבור לא נעים ואיומים שיברח מהבית ויחפש משפחה אחרת וכו וכו... אני מנסה להרגיע , לא כועסת , לא שולחת אותו לחדרו לא מבודדת אותו אלא מחבקת, מרגיעה. אבל לא נראה שיש שינוי ... אלא רק החמרה במצב. כבר ערבתי את מחנכת הכתה ואת היועצת... לאיזה עוד גורם חשוב יש לפנות במקרה כזה ?

שלום, את יודעת לא תמיד ובכל מחיר מתאימות דווקא תגובות מכילות אמפטיות ורכות. אם בנך בועט ומכה אותך, הורס דברים בבית ומשתמש באלימות מילולית נגדך, בהחלט ישנו צורך בתגובות מסוג אחר. במצבים אלו בנך זקוק דווקא לתגובות מגבילות שיסייעו לו להרגיש "מוחזק" במובן שיש מישהו ששומר עליו ומגן עליו גם מפני הזעם והכעס של עצמו, ושלא מאפשר לכעס שלו להרוס דברים או להוציאו מכלל שליטה. כאשר הוא במצב רגוע, נסי להבין מהם גורמי המתח הפועלים עליו כעת - שייתכן מאוד שקשורים לשינוי הגדול שחל בחייו - עלה כיתה א'. אפשר לעשות זאת דרך משחק בובות/דמויות (למשל פליימוביל וכיוב') או כמובן דרך שיחה' וכשתביני טוב יותר מה בדיוק קשה לו, תוכלי גם לתמוך בו באופן בו הוא זקוק לך. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים