חרדה אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/11/2015 | 15:39 | מאת: אמא מודאגת

שלום. הילדה בת כמעט 4 הלכה השנה לראשונה לגן ומתחילת השנה יש לה התנהגות מוזרה שמתבטאת בשאלות שחוזרות על עצמן על הגן כמו "יש לי קצת גן היום?", "מתי יש לי חופש?" , " היום נצא לחצר?" למרות שאנחנו עונים לה בסבלנות ,השאלות חוזרות על עצמן כל 2 דקות.בנוסף יש לה בחילות ורצון להקיא. הגננת אומרת שבגן היא מתנהגת יפה. אנחנו עובדי עצות. מה עושים?

שלום, זה נשמע שביתך עדיין חווה מידה רבה של מתח וחוסר וודאות ביחס לכניסה שלה לגן. גם כאבי הבטן והבחילות מבטאות מתח וחרדה ולמעשה בכל פעם שהיא שואלת אתכם שאלה אודות הגן, היא בעצם מראה לכם שמתעוררת אצלה דאגה, תהייה, אי וודאות והיא מנסה להרגיע את עצמה באופן הזה. לכן עליכם לבחון שנית כיצד אתם מרגיעים את החרדה -עוד לפני שמתעוררת-ומגבירים את תחושת הוודאות והביטחון שלה בגן. אפשר למשל בבוקר לפני היציאה לגן להסביר בדיוק מה הולך להיות היום (בתיאום עם הגננת) : מה אוכלים לארוחת בוקר/צהריים, מתי יהיה מפגש, באיזה שלב יוצאים לחצר, באיזה שלב ביום אתם מתכוונים לאסוף אותה (למשל אחרי שתתעוררי משינה/מפגש צהריים וכיוב'). עוד דרך לעזור לה להתמודד עם קשייה הוא דרך משחק בובות (למשל בובה אחת הולכת לגן, בובות שייצגו גננות ובובות שייצגו את חברי הגן). דרך משחק כזה תוכלו להתרשם אילו תכנים מטרידים אותה, מפחידים אותה וכיוב'.זו גם דרך נהדרת לבלות זמן איכות כיפי עם ילדים, ובעיקר דרך יעילה עבורכם ההורים ולא מאיימת עבור ילדים, להבין טוב יותר את ילדיכם ובאיזה אופן הם זקוקים לכם. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים