בעיות בגמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/11/2015 | 07:49 | מאת: נטע

היחדה שלי החלה גמילה מחיתולים בגיל שנתיים וחצי בערך, העניין הלך מצויין חוץ מהקטע עם הקקי. בעקבות עצה של חברה הורדנו לה את החיתול גם בשינה וכך בעצם הורדנו לה את גלגלי ההצלה. זאת כמובן הייתה טעות והיחדה נכנסה ממש לדכאון מזה. החלטנו להחזיר לה את החיתול ואת שמחת החיים. עכשיו היא בת שנתיים ושמונה ולאחרונה אחרי שהיא עושה קקי היא מפחדת ללכת לנקות ולא רוצה להפרד מהחיתול עם הקקי רוצה לשים אותו שוב. אנחנו ממש אובדי עצות. איך מתי להמשיך גמילה איך להתנהג שהיא רוצה להחזיר את החיתול? תודנ

שלום, התנחמו בכך שאתם לא לבד..בד"כ תהליך הגמילה מצואה הוא הרבה יותר מורכב אבל צריך להתחיל מתישהו אחרת זה כנראה לא יקרה מעצמו... לשאלותיכם - מתי להמשיך בתהליך הגמילה? כשאתם ההורים תחליטו על כך! זיכרו שתהליך גמילה הוא החלטה של ההורים אפילו יותר מאשר "מוכנות ובשלות" של הילד (אתם יודעים שבעבר הורים נהגו לגמול את ילדיהם סביב גיל שנה בגלל שימוש לא נוח בעליל בחיתולי בד - וזה בד"כ עבר בהצלחה). ברגע שתחליטו בינכם לבין עצמכם - תוכלו לגייס מספיק נחישות עקביות וסבלנות הדרושות להצלחת התהליך. לגבי החיתול עם הקקי. צריך להסביר לה (במילים מתאימות) שאחרי שעושים קקי, הוא הולך לאסלה, וכדאי לערוך טקס פרידה קטן ממנו על יד האסלה (אם ממש רוצים להיות יצירתיים אפשר לומר לה שהקקי הולך לשחות בים אחרי שמורידים את המים - וככה שולחים אותו לים). גם אם היא תבכה ותתנגד, אתם צריכים להיות נחושים, חיוביים ומכילים לתגובות שלה, ובוודאי לא "להידבק" בהיסטריה שלה. עשו זאת פעם, פעמיים, שלוש. אתם תיראו שבסוף התגובות שלה יתמתנו. לאחר שהתגובה שלה לכך תתמתן אפשר לשוב ולעודד אותה לעשות קקי באסלה. בנוסף אני אישית מציעה לכם להסיר את הטיטול בלילה רק אחרי שהיא סיימה בהצלחה את תהליך הגמילה ביום (למרות שגם כאן תהיינה דעות סותרות - נסו לעשות את מה שאתם כהורים מאמינים בו - אבל אז,לכו עם זה עד הסוף). בהצלחה! ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים