ילד שמעליב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/11/2015 | 22:09 | מאת: לי

היי בני בן 10 סופג לאחרונה דחייה ועלבון מצד חבר בכיתה. החבר קורא לו שמן יש לציין שהילד גבוה מאוד לגילו בריא וממש לא שמן. מה אני כאמא אמורה להגיד לבני במקרה כזה ? שחלילה לא יתפתח אצלו משהו רגשי בנושא?

שלום לי, לא הבנתי בדיוק למה את מתכוונת כשאת אומרת "שלא יתפתח משהו רגשי".. האם את חוששת שתתפתח בעיה רגשית? או שיתפתח רגש בכלל? הרי בוודאי שבנך מרגיש משהו אל מול האמירות של חבר שלו, השאלה היא מה ואיך הוא מרגיש? איך הוא מתייחס לדברים? כיצד הוא מגיב? אין באמת תשובה כללית נכונה לתת לך במקרה כזה אלה המלצה לשוחח איתו בעניין ולנסות להבין ממנו את כל הדברים האלה. רק אז את תדעי כיצד נכון להגיב אליו ואיזו מין עזרה, אם בכלל, הוא מעוניין לקבל ממך. את בהחלט מוזמנת לשתף כאן את הדברים אחרי השיחה איתו. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים