מעבר גן באמצע שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/11/2015 | 08:04 | מאת: אמא

שלום רב, השבוע העברנו את הבן שלנו, בן ארבע, לגן אחר, עקב משבר אמון קשה עם הגננת. בשל רצף האירועים, לא הספקנו לעדות לבננו תהליך הכנה למעבר, וממש הסברנו לו יום לפני שהוא עובר לגן חדש. אמרנו לו שהילדים בגן המדובר שמעו עליו ומאוד רוצים שיצטרף אליהם ומאוד רוצים להכיר אותו. היום הראשון עבר נהדר, אבל בערב הוא אמר שאינו רוצה ללכת לשם שוב. הוא לא בכה, לא עשה "עניין", רק אמר וזהו. למחרת בבוקר הוא אמר שוב שאינו רוצה, אבל התרצה די מהר והיום עבר נהדר. בשני הימים לא היו רגעי משבר בגן. אציין שמדובר בילד מאוד שמח וחברותי. למרות שהמעבר עובר טוב בסך הכל, אני מוטרדת מכמה דברים:1. לא נתנו לו הסבר מדוע עבר גן (מחבד מה שכתבתי) ורציתי לדעת אם יש הסבר שאוכל לתת לו שיעשה לו יותר סדר והיגיון. 2. לא היתה פרידה מהגן הקודם. האם יש טעם לעשות פרידה אירי שעבר, או שזה רק יבלבל אותו? אציין כי אנחנו גרים ביישוב קהילתי קטן ואמרנו לו שהחץבאים שהיה עמם בגן ימשיכח להיות חבריו ושיוכל להמשיך להיפגש איתם אחר הצהריים. אשמח מאוד לעזרתך, כדי למנוע ממנו בלבול ולמנוע השלכות רגשיות בעתיד. תודה רבה, אמא לא רגועה...

שלום, גם אם בשלב זה בנכם לא שואל שאלות/מביע התנגדות מיוחדת או רצון להיפרד מהגן, זה עדיין לא אומר שהמהלך הזה לא מבלבל אותו באיזושהי צורה, ולכן שאלתכם מאוד במקום. בהחלט הייתי מציעה לכם לספק לבנכם הסבר באשר למדוע עבר גן. הסבר כללי בנוסח "אמא ואבא בדקו וחיפשו איזה גן הוא הכי טוב ומצאנו את הגן שלדעתנו הוא הכי הכי מתאים לך ולנו כהורים" עשוי יספק..גם על הפרידה לא הייתי מווותרת, אולם כדאי לבצעה בהקדם האפשרי אחרת זה באמת עשוי לבלבל. הכינו אותו כיומיים מראש לכך, ועירכו פרידה מסודרת עבורו מהגן, מהצוות ומכל החברים. גם אם הוא יראה את החברים אחה"צ, הפרידה מהם בתצורה הזו בעלת משמעות משל עצמה. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף

22/11/2015 | 22:34 | מאת: רונה

ראשית, תודה רבה ירדן על התשובה המפורטת. באופן ריאלי, הכי מוקדם שיהיה זה כשבוע אחרי העזיבה. האם זה זמן סביר לדעתך, או כבר עלול לבלבל אותו יותר? המון תודה!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים