ילד בן עם התפרצויות בכי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/11/2015 | 08:18 | מאת: בן

ילד בן 8 התפרצות עד כדי הכאה עצמית... שלום רב ! יש לנו ילד בן 8 , ילד מקסים חכם נבון חרוץ , הוא אמצעי בן 2 אחים ( 12 ו 5 ) ... אתמול התקשרה אלי האחראית על הצהרון ומסרה לי שהילד שלנו בלי כוונה נתן מכה לילד אחר שכתוצאה מכך הילד שקיבל מכה בכה , מה שגרם לילד שלנו להתפרץ בבכי עם רגשות אשם עמוקות ולתת לעצמו מכות בפנים , לטענת הסייעות בצהרון הם ביקשו ממנו להירגע בטענה שזה לא נורא מה שקרה הוא המשיך לבכות בצורה היסטרית ולבקש מהסייעת להעניש אותו על מה שקרה . כשדיברתי עם האחראית על הצהרון האם זכורה לה התפרצות כזו בעבר היא טענה ששנה שעברה בחנוכה הוא שבר בטעות נר והוא גם התפרץ בבכי ואמר לה שהוא צריך לקבל עונש על זה שהוא שבר נר ... חשוב להדגיש לכשהוא מגיע הביתה הכל רגיל , הוא לא לוקח את מה שקרה הביתה ולא מתלונן על מה שהיה , יש פעמים שהוא טוען שלא אוהבים אותו . היה מקרה שגם המורה התקשרה אלינו בטענה שהיא תקנה אותו בשיעור שפה בזה שהוא לא קורה מדויק וגם במקרה זה הוא התפרץ בבכי ... מה ההסבר על פי מה שתיארתי על התנהגות הילד ? מה אנחנו בתור הוריו אמורים לעשות על מנת לטפל בילד ? אנו מאוד רוצים לטפל בזה על מנת שזה לא יפגע בו במהלך חייו הבגירים חשוב לציין שאחיו הם פחות רגישים ממנו תודה מראש

שלום, לפי מה שאתם מתארים רגשות כמו אשמה או תחושות שהוא "לא טוב" או "לא אהוב" מגורים אצל בנכם בקלות יחסית. כמובן שמבלי להכיר אותו ואתכם, את הדינמיקה ואת הנורמות המשפחתיות, לא אוכל לספק הסברים מדויקים באשר למדוע זה קורה או מה הסיבות להתנהגותו. בכל זאת אציע כמה נקודות כלליות שייתכן ויסייעו לכם להבין אותו מעט יותר. נסו לבדוק עד כמה הכללים והחוקים בבית גמישים או נוקשים, איזו מין דוג' אתם ההורים מספקים לבנכם (האם למשל אתם פרפקציוניסטים וקשים עם עצמכם), האם בנכם מקבל מספיק מקום לבטא את היחודיות שלו בתוך התא המשפחתי, האם הוא מרגיש שהחלקים הטובים והמוצלחים שלו נראים ומוערכים, האם הוא מקבל מספיק "זמן הורים" ומרגיש שאתם ההורים נהנים מחברתו. האם ארעו אירועים כלשהם (בד"כ שליליים)שעשויים היו להחוות אצלו ככאלה שנגרמו בגללו (בגלל היותו ילד לא טוב, לא בסדר). חשוב שתנסו לשים לב לכל הגורמים הללו, ולנסות לספק לבן שלכם את החיזוקים ואת הסביבה הגמישה לה הוא זקוק על מנת להגמיש מעט את "הסביבה הנפשית" הנוקשה שלו כלפי עצמו בשלב זה. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים