חוג בביהס

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/11/2015 | 21:07 | מאת: מיכל

בבית הספר של בננו מתקיימים חוגי בחירה. בננו בחר חוג סריגה ואנחנו חוששים מסטיגמה. בננו בן 10 ומבחינה חברתית הוא לא מוביל אבל לא דחוי. אין לו מגוון חברים ואחר הצהריים הוא מבלה בעיקר בבית או עם חבר אחד. לא נראה לנו שהוא מרגיש בבעיה כלשהיא מבחינה חברתית. הוא תלמיד טוב, דעתן ומאוד אסרטיבי. הסברנו לו את ההשלכות החברתיות בבחירת החוג הזה והוא מתעקש. ברור לנו שההסתייגות שלנו נובעת מתוך פחדים ודעות חשוכות. מצד שני הנזק בדיל הזה יכול להיות גדול. נשמח לתגובה

שלום מיכל, אז זה נשמע שהסברתם לבנכם באופן ברור ביותר את המחיר האפשרי של הבחירה שלו, ובנכם הדעתן, האינטיליגנטי והאסרטיבי, בהחלט יודע מה הוא רוצה. נסו לסמוך עליו שאם המחיר ירגיש לו גבוה מידי, הוא יימצא את הדרך שלו להתמודד, וחשוב שאתם תהיו שם בבוא העת בכדי לתמוך בו ולסייע לו במידה ויזדקק לכם. אני אישית חושבת שהבחירה שלו מבטאת הרבה אומץ אישי, יושרה ויכולת להיות אותנטי, ולכן אני מציעה לכם כעת - אחרי שניסיתם להזהיר אותו לגבי בחירתו - גם לשבח אותו על התכונות המרשימות שמפגין. מעבר לכך, כל שנותר לכם לעשות הוא לכבד את החלטתו ולהתמודד בעצמכם עם הדעות הפחדים והחששות שלכם, ולהתגבר עליהם - איכשהו.. בברכה, ירדן פרידון ברשף

16/11/2015 | 22:03 | מאת: מיכל

תודה רבה על תגובתך. היא צועקת משפוטיות..קשה שלא לשמוע את הכעס שלך עלינו ועל פחדינו כהורים. אנחנו רוצים להרגיע אותך, בננו תמיד מקבל חיבוק אוהב ברגעים הכואבים. ערב טוב

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים