גיל מומלץ ללינת תינוק אצל האב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/08/2015 | 15:32 | מאת: טל

אנו הורים בהורות משותפת אשר רואים עין בעין את טובת הילד מעל הכול.אנו רוצים לברר מהו הגיל המומלץ הרצוי ללינת תינוק אצל האב כאשר ההורים גרים בסמיכות אך בנפרד כאשר הקשר בין ההורים הוא איכותי . תודה על התשובה המפורטת

שלום טל, לצערי אין לי ספר פסיכולוגיה סודי ממנו אוכל לצטט נתונים אובייקטיביים שיענו על שאלתך. אלא אם כן הילד יונק ותלוי בך להזנה, ההחלטה היא בידיים שלכם ההורים ותלויה גם בתגובה של ילדכם. באופן כללי, אם הקשר איכותי וקרוב, אם ילדכם רואה את האב בביתך ולהיפך, אם הוא רגיל לשהות פרקי זמן ארוכים עם האב ונוח לו ונעים לו בחיק שניכם, אז תוכלו אם תרצו לשקול מעבר הדרגתי לשינה בבית האב (אפשר להתחיל עם שנת צהריים, בהמשך שנת לילה אחת, או כמה שעות שינה בלילה ולבדוק איך זה מתקדם..). אם תרצי את מוזמנת לכתוב לי תאור מפורט יותר של מצבכם (גילאים, יחסים, הרגלי ראייה ושהייה וכיוב'), ואז אוכל להביע דעה ספציפית לגביכם. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים