בן 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/08/2015 | 09:18 | מאת: הגר

שלום רב רציתי לדעת מה מרגיש ילד והאם יכולות לעזור הערות (לדעתי מטופשות) של אביו כלפיו כמו "אתה כמו תינוק" "אתה לא מתנהג כמו בן 8" משפטים שנאמרים כשהילד לא מקשיב או כשלוקח לו זמן לעשות דברים (יותר נכון מורח את הזמן זה לא שלא מסוגל ) או כשלא מפסיק כשאומרים לו די כשמשתולל יותר מידי או מגזים במשהו. אני בטוחה שלא זה מה שיגרום לבני להשתפר אלא רק יוריד לו את הדימוי העצמי .הוא נורא מתעצבן ונעלב כשהוא קורא לו ככה והוא גם מבקש שיפסיק והוא מצידו עונה לו תתחיל להתנהג כמו בוגר ואז אני אפסיק לקרוא לך תינוק. האם אני צודקת או בעלי ? האם יש לך איזה חומר כתוב שאוכל להראות לו כמה לא מועיל אלא פוגע מה שהוא עושה .תודה

שלום הגר, חבל שאינני יכולה להפנות אותך למאמרים ספציפיים שמראים שעלבונות והקנטות אינם מיטיבים עם ילדים. העניין הוא שהדברים הללו הם כ"כ ידועים וברורים מאליו שאף חוקר כבר לא טורח לחקור את זה...(!) בעלך כרגע יוצר אצל בנך ליבה גרעינית עמוקה של ערך עצמי ירוד ודימוי עצמי שלילי. הדרך הטובה יותר לעזור לו היכן שקשה לו היא על ידי מתן תמיכה, עידוד, יצירת מסגרת ביתית מאורגנת והצבת גבולות ברורים ועקביים. למעשה להיות עבור ילדכם באופן הספציפי לו הוא זקוק לכם. אלו בשום אופן לא הולכים יחד עם העלבות והקנטות (מה שאולי משפר ביצועים באימוני כושר בקרב בני 30 ומעלה..אולי..). כל טוב, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים